Gouden wissels bezorgen Fortuna Sittard zege op Vitesse

Fortuna Sittard heeft zondagmiddag de eerste thuiswedstrijd na de winterstop tegen Vitesse met 2-1 gewonnen.

Daar zag het lange tijd niet naar uit, want Vitesse was gewoon de beter voetballende ploeg. Maar de door Hofland ingebrachte wisselspelers Hutten en Stokkers maakten uiteindelijk het verschil.

In tegenstelling tot eerdere verwachtingen kon coach René Eijer vandaag weer beschikken over Lisandro Semedo. Enigszins verrassend stond ditmaal ook André Vidigal in de basis.

Fortuna Sittard zocht in de eerste helft naar openingen, maar het ontbrak aan creativiteit tegen de sterk verdedigende Arnhemmers. Vitesse was al in 8e minuut van de eerste helft door een doelpunt van Linssen op voorsprong gekomen. De thuisploeg creëerde een aantal kleine kansen, maar ontsnapte zelf in de 26e minuut aan een grotere achterstand toen Foor de bal op de lat boven Koselev schoot. Scheidsrechter Pérez trok in de eerste helft drie keer geel voor Fortuna-spelers, maar zag in een aantal Vitesse-overtredingen geen kwaad.

In de tweede helft opnieuw een worstelend Fortuna en een – lange tijd – eenvoudig overeind blijvend Vitesse, dat loerde op de counter. Fortuna kwam dankzij een treffer van Lars Hutten in de 75e minuut op gelijke hoogte en dat was tegen de verhouding in. Na de gelijkmaker begon het beter te lopen aan Fortuna-zijde. Dankzij goed doorgaan van Novakovich werd Vitesse-doelman Eduardo in de extra tijd buiten de 16-meter gedwongen de bal in paniek weg te werken. Stokkers ving de bal op en schoot hem vanaf de zijlijn vervolgens feilloos in het verlaten doel. Een schitterend doelpunt, waarmee de thuisploeg de volle drie punten pakte. Onverdiend, maar niemand in Sittard-Geleen die daar om maalt.

Opstelling Fortuna Sittard: Alexei Koselev, Clint Essers, Kai Heerings, José Rodríguez, Michael Pinto, Ahmed El Messaoudi (60′ Lars Hutten), Jorrit Smeets, Mark Diemers, Lisandro Semedo (88′ Aron Dobos), Andrija Novakovich en André Vidigal (77′ Finn Stokkers).

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Pérez. Hij trok geel voor Clint Essers, Mark Diemers, Kai Heerings en Aron Dobos van Fortuna Sittard en voor Bero en Foor van Vitesse.

Volgende week zondag moet Fortuna Sittard op bezoek bij PSV en de week daarna komt Excelsior op bezoek in Sittard.