Fortuna Sittard klopt Excelsior met 4-1

Ruim 8400 toeschouwers zagen Fortuna Sittard zondagmiddag in een aantrekkelijke wedstrijd Excelsior met 4-1 verslaan en daarmee 3 zeer belangrijke punten pakken.

Het duel werd ondanks de plassen water, die door de overvloedige regenval van afgelopen nacht en ochtend op het veld stonden niet afgelast. Terreinknechten gingen al in de vroege ochtend met trekkers aan de slag om zoveel mogelijk water van het veld te vegen en dat resulteerde in een toch nog redelijk bespeelbaar veld.

Het publiek zag een onderhoudende eerste helft, waarin de eerste kans voor Excelsior was. De Rotterdammers waren een aantal keren gevaarlijk, maar dat was Fortuna Sittard eveneens. Bovendien waren de geelgroenen via Lazaros Lamprou een stuk doeltreffender. De Griek in Sittardse dienst brak in de 14e minuut de wedstrijd uit een assist van Mark Diemers met een schitterend doelpunt open. Twintig minuten later was Lamprou opnieuw doeltreffend na goed werk van Novakovich en mocht Fortuna Sittard met 2-0 aan de thee.

In de tweede helft genoot het publiek van een bijzonder aantrekkelijk duel. In de 46e minuut was de wedstrijd bijna beslist, maar de 3-0 viel net niet. Excelsior drong aan en kwam in de 55e minuut door een doelpunt van Messaoud terug in de wedstrijd. Koselev had daarvoor al ternauwernood een treffer van Excelsior voorkomen. De gelijkmaker leek in de lucht te hangen, maar dankzij een goed opgezette aanval via Lisandro Semedo kon Mark Diemers in de 64e minuut de 3-1 achter doelman Damen schieten. Koselev voorkwam in de 76e minuut opnieuw een zekere treffer van Excelsior en deed dat korte tijd later nogmaals. Andrija Novakovich gooide in de 90e minuut de deur definitief in het slot met een knap doelpunt.

Opstelling Fortuna Sittard: Alexei Koselev, Alessandro Ciranni, Ruben Ramirez, José Rodríguez, Marco Ospitalieri, Jorrit Smeets, Mark Diemers, Andrija Balic (88’ Ahmed El Messaoudi), Lisandro Semedo (90’ Lars Hutten), Andrija Novakovich, Lazaros Lamprou (83’ Mahamud Dembélé).

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Bax. Die trok geel voor overtredingen van Alessandro Semedo en José Rodríguez van Fortuna Sittard en voor Fortes en Oude Kotte van Excelsior.

Volgende week zaterdag 16 februari gaat Fortuna Sittard op bezoek bij Heracles, dat dit weekend met 1-0 van Ajax won. Op zaterdag 23 februari komt Heerenveen op bezoek in Sittard. Beide wedstrijden beginnen om 19:45 uur.