Fortuna Sittard genadeloos over de knie in Almelo: 6-0

Fortuna Sittard is zaterdagavond in het Polmanstadion in Almelo tegen Heracles volledig door het ijs gezakt.

Waar coach René Eijer vooraf voor waarschuwde gebeurde: een fel startend Heracles, op jacht naar een snelle treffer. En die viel al na 53 seconden door de Spanjaard in Twentse dienst Dalmau. Fortuna kon op jacht naar de gelijkmaker maar speelde te slordig en kwam daardoor maar zelden gevaarlijk in de buurt van het Heraclesdoel. Lazaros Lamprou zag een afstandsschot richting kruising ternauwernood gestopt worden.

Heracles creëerde in de eerste helft een handvol mooie kansen, maar hielp die of zelf om zeep, of Fortuna-doelman Koselev stond een treffer in de weg. Voor Fortuna was Lars Hutten dichtbij de gelijkmaker, maar hij schoot de bal net naast. Kort daarna schoot de voor hem ingevallen Lisandro Semedo op doel, maar zijn schot was te zwak. Fortuna kwam gaandeweg de eerste helft wat beter in de wedstrijd, maar daar was in de tweede helft helemaal niets meer van te merken.

Na rust kwam Heracles opnieuw fel uit de startblokken. Dalmau mocht in de 51e minuut de 2-0 aantekenen en 4 minuten later gooide Drost de wedstrijd in het slot. Hij kopte op aangeven van Dalmau de 3-0 binnen. Fortuna kwam geen moment meer aan voetballen toe.

De wedstrijd was dus gespeeld, maar Heracles was nog niet klaar met het opvijzelen van het doelsaldo. In de 60e minuut maakte Dalmau zijn derde doelpunt van de avond. Daarmee was de gifbeker voor een op alle fronten belabberd spelend Fortuna Sittard echter nog niet leeg. Peterson maakte met nog 20 minuten te gaan de 5-0 en Dalmau scoorde 8 minuten later met zijn vierde treffer de 6-0 en maakte de afgang voor Fortuna Sittard compleet.

De vele blessures en wisselingen in de defensie van Fortuna Sittard deden het team vandaag echt pijn. Maar niet alleen de verdediging liet steken vallen, ook op het middenveld en in de spits wilde het vandaag geen moment echt vlotten.

Opstelling Fortuna Sittard: Alexei Koselev, Alessandro Ciranni, Ruben Ramírez, Ahmed El Messaoudi, Michael Pinto, Jorrit Smeets (77′ Clint Essers), Mark Diemers, Andrija Balic, Lars Hutten (39′ Lisandro Semedo), Andrija Novakovich en Lazaros Lamprou.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Manschot. Ruim 10.000 toeschouwers zagen Manschot geel trekken voor Dalmau, Breukers en Van den Buijs van Heracles.

Aanstaande zaterdag 23 februari staat de belangrijke thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen op het programma. De wedstrijd begint om 19:45 uur.