Max Verstappen maandag aan de bak met de RB15

Eerste rondjes in de RB15
Eerste rondjes in de RB15
Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

Aanstaande maandag 18 februari begint de eerste serie testdagen in de aanloop naar het nieuwe Formule 1 seizoen.

Op het Circuit de Catalunya bij Barcelona zal de Limburgse coureur de nieuwe Red Bull bolide, die voor het eerst wordt aangedreven door een Honda motor, aan een aantal tests onderwerpen. Op woensdag 20 februari mag hij dat nogmaals doen. Zijn nieuwe teamgenoot bij Red Bull, Pierre Gasly, mag op dinsdag 19 en donderdag 21 februari het gaspedaal indrukken.

De testdagen in Barcelona zullen een eerste indicatie geven over de kwaliteit van de auto. De tweede serie testdagen is gepland van dinsdag 26 februari tot en met vrijdag 1 maart.

Er hebben zich nogal wat personele wisselingen voorgedaan bij de verschillende teams. Zo rijdt Kimi Räikkönen komend jaar niet meer voor Ferrari, maar voor Sauber. Zijn zitje bij de Italiaanse renstal wordt ingenomen door Daniel Leclerc, Sebastian Vettel blijf eerste rijder bij Ferrari. Daniel Ricciardo, de voormalig teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull, is overgestapt naar Renault, de leverancier van de krachtbron waar Red Bull de afgelopen jaren de aansluiting met Ferrari en Mercedes niet wist te maken. Wereldkampioen Lewis Hamilton rijdt net als Valtteri Bottas weer voor Mercedes.

Cookieinstellingen