Fortuna Sittard werkt zichzelf in de nesten door verlies tegen Heerenveen

Fortuna Sittard heeft het belangrijke competitieduel tegen SC Heerenveen zaterdagavond na een 2-0 voorsprong met 2-4 verloren.

In de eerste helft werd het publiek getrakteerd op een bijzonder rommelige partij met veel strijd en dito balverlies aan beide kanten. Lamprou schoot Fortuna in de 7e minuut op voorsprong,  Diemers verdubbelde de score in de 31e minuut. Heerenveen was een paar keer dicht bij een treffer, maar tot de aansluitingstreffer kwam het pas op slag van rust. Høegh passeerde Koselev uit een volgens José Rodríguez onterecht toegekende hoekschop. Zijn protesten leverden hem een achteraf zeer dure gele kaart op.

Na rust kreeg Heerenveen direct twee uitstekende kansen op de gelijkmaker, maar Koselev redde twee keer knap. Heerenveen rook de gelijkmaker en in de 61e minuut bracht Van Bergen Heerenveen op gelijke hoogte. Daarna kreeg Heerenveen een aantal goede mogelijkheden om op voorsprong te komen. Dat gebeurde in de 74e minuut: Sam Lammers mocht vanaf de elf meterstip aanleggen nadat José Rodríguez een Heerenveen-speler in de 16-meter onderuithaalde. Dat betekende tevens de tweede gele kaart en dus rood voor de Spanjaard. In de 84e minuut was het duel gespeeld: Lammers schoot de 4-2 achter Koselev.

Kort voor tijd was er nog grote consternatie. Novakovich werd gevloerd in de 16-meter van Heerenveen. Scheidsrechter Van Boekel kende in eerste instantie een penalty toe, maar kwam op aanraden van de VAR na bestudering van de videobeelden op die beslissing terug.

Met deze onnodige nederlaag bewijst Fortuna Sittard zichzelf een zeer slechte dienst, want er staan twee loodzware uitduels op het programma. Volgende week zondag 3 maart speelt Fortuna Sittard uit tegen AZ en op zondag 10 maart eveneens uit tegen Ajax. De eerstvolgende thuiswedstrijd wordt op vrijdag 15 maart gespeeld. Dan is FC Emmen om 20:00 uur de tegenstander.

Opstelling Fortuna Sittard: Alexei Koselev, Kai Heerings, José Rodríguez (74′ 2e gele kaart), Calvin Mac-Intosch, Michael Pinto, Ahmed El Messaoudi (79′ Lars Hutten), Mark Diemers, Jorrit Smeets, Lisandro Semedo (75′ Clint Essers), Andrija Novakovich en Lazaros Lamprou.

De wedstrijd werd bezocht door 8500 toeschouwers. Die zagen scheidsrechter Pol van Boekel geel trekken voor Lazaros Lamprou, Kai Heerings en José Rodríguez (2x geel en dus rood) van Fortuna Sittard en Hornkamp van SC Heerenveen.