Eaters uitgeschakeld voor landskampioenschap

Foto: © Microz Eaters Limburg

Microz Eaters Limburg is er vrijdagavond in eigen huis niet in geslaagd om de halve finale om het landskampioenschap tegen Cairox Hijs Hokij uit Den Haag te winnen.

De ploeg uit de residentie stapte met een 4-5 eindstand van het ijs en plaatste zich daarmee voor de finale.

Den Haag nam in de eerste periode een eerste voorsprong door een doelpunt van Van Bentem (03:17). Lukasz Bartak (05:00) en Matthew Beer (PP1, 06:10) bogen de achterstand om in een 2-1 voorsprong. Hijs kwam via Van der Schuit (06:53) weer op gelijke hoogte em Van Bentem (07:23) en Pataky (SH1, 09:28) zorgden voor een 2-4 stand in Haags voordeel.

In de tweede periode hielden beide ploegen elkaar in evenwicht en werd er niet gescoord. In de derde periode vergrootte Oosterveld (PP1, 42:43) de marge voor Hijs naar 3 doelpunten. Nick Verschuren (43:55) en Matthew Beer (PP1, 46:26) brachten Eaters weer terug in de wedstrijd, maar in de resterende tijd werd er niet meer gescoord.

De finale om het landskampioenschap op 6 maart in Tilburg gaat tussen Den Haag en Ahoud Devils. De Nijmegenaren wisten hun uitduel tegen Heerenveen met 2-4 te winnen.

Microz Eaters Limburg kan zich nu gaan opmaken voor de play-offs om het kampioenschap van de BeNeLeague. Die starten in het tweede weekend van maart met een best- of-three-serie tegen Ahoud Devils. Eaters heeft daarbij het thuisvoordeel.

Reacties