Fortuna Sittard verliest uitduel tegen AZ met 4-2

Terwijl in Sittard de carnavalsoptocht werd ontbonden begon Fortuna Sittard in Alkmaar aan een loodzware klus: het uitduel tegen AZ.

En ondanks dat in Sittard volop carnaval wordt gevierd was het uitvak toch bezet met 170 supporters en ook op de hoofdtribune zat nogal wat aanhang van Fortuna Sittard.

AZ was in de eerste helft de betere ploeg en dat mocht gezien de stand op de ranglijst ook wel worden verwacht. De Alkmaarders kwamen in de 26e minuut op voorsprong middels een door Koopmeiners benutte penalty. Scheidsrechter Allard Lindhout kende de pingel toe nadat Koselev een AZ-speler had aangetikt. Het lukte Koselev op een haar na om de strafschop te pareren, maar de bal glipte tussen zijn benen door toch het doel in. Een kleine 10 minuten later faalde Til door de bal vanuit een 100%-kansrijke positie naast het del van Koselev te schieten. Fortuna had in het eerste half uur aanvallend nog helemaal niets laten zien.

In de 37e minuut zetten Fortuna Sittard via Lisandro Semedo een aanval op. Semedo speelde af op Michael Pinto en die gaf een voorzet waaruit Lazaros Lamprou de gelijkmaker wist binnen te koppen. En op slag van rust zag Andrija Novakovich zijn schot via een AZ-been van richting veranderen, waardoor AZ-goalie Bizot kansloos moest toezien hoe de bal in het doel verdween. Tot ieders verrassing kon Fortuna met een 1-2 ruststand aan de thee.

De voorsprong van Fortuna Sittard duurde tot de 54e minuut van de wedstrijd toen Til de gelijkmaker aantekende. Idrissi bracht de Alkmaarders in de 61e minuut opnieuw op voorsprong en Koopmeinders verdubbelde de marge in de 75e minuut. Daarmee boekten de Alkmaarders een verdiende overwinning en incasseerde Fortuna Sittard net als vorige week in eigen huis tegen Heerenveen opnieuw een 4-2 nederlaag.

Opstelling Fortuna Sittard: Alexei Koselev, Mahamadou Dembélé (69′ Ruben Ramirez), Kai Heerings, Calvin Mac-Intosch, Michael Pinto; Andrija Balic (80′ Lars Hutten), Jorrit Smeets, Mark Diemers; Lisandro Semedo (72′ Amadou Ciss), Andrija Novakovich en Lazaros Lamprou.

Scheidsrechter Lindhout trok geel voor Michael Pinto van Fortuna Sittard.

Volgende week speelt Fortuna Sittard op zondag 10 maart om 16:45 uur opnieuw een uitwedstrijd. Dan is Ajax de tegenstander. De eerstvolgende thuiswedstrijd wordt op vrijdag 15 maart om 20:00 uur gespeeld tegen FC Em