OCI-Lions door naar halve finale Nederlandse Handbalbeker

OCI-Lions heeft zich vanavond in eigen huis ten koste van Hurry Up geplaatst voor de halve finale in de strijd om de Nederlandse Handbalbeker.

Op zaterdag 2 maart verloor OCI-Lions in Zwartemeer onverwacht het competitieduel tegen Hurry Up met 30-27. Hurry Up, dat dit jaar geen rol van betekenis weet te spelen in de BeNeLeague, zag vanwege de uitslag van het competitieduel mogelijkheden om een volgende stap in de bekerstrijd te zetten.

In de eerste helft gingen beide ploegen gelijk op. Bij rust ging Lions met 9-8 aan de leiding. Na rust slaags Lions er niet in om de marge groter te maken dan 5 doelpunten (22-17). Met nog drie minuten te gaan was de marge geslonken tot 2 doelpunten (23-21). Vanaf dat moment wist Hurry Up niet meer te scoren en liep Eaters weer uit naar een marge van 5. Eindstand: 26-21.