Hoofdcoach Mark Schmetz per direct weg bij OCI-Lions

Foto: OCI-Lions

Aan de vooravond van het FinalFour-weekend, de finale van de BeNeLeague, heeft het bestuur van Top Handbal Zuid-Limburg besloten om de samenwerking met hoofdcoach Mark Schmetz per direct te beëindigen.

Vanaf komend weekend zal OCI-Lions louter nog finales spelen en zullen er prijzen behaald moeten worden. Naast het finaleweekend in de BeNeLeague is OCI-Lions ook nog volop in de strijd om de landstitel en de nationale beker.

Gezien de resultaten van de afgelopen tijd heeft het bestuur van OCI-Lions niet genoeg vertrouwen dat deze prijzen behaald kunnen worden onder leiding van Schmetz.

Het bestuur hoopt met deze interventie het benodigde schokeffect teweeg te brengen. “Dit is uiteraard het minst populaire besluit en wij betreuren dit dan ook enorm, maar er moest iets gebeuren”, aldus Jeroen Hofman. “Wij zijn ervan overtuigd dat we de juiste beslissing nemen”.

Lambert Schuurs, de huidige assistent-coach, zal de plek van Mark Schmetz als hoofdcoach tot het einde van het seizoen waarnemen. Hij zal geassisteerd worden door routinier Roel Adams in combinatie met Maik Onink, de huidige assistent-coach van het opleidingsteam van OCI-Lions. Aan het begin van het komende seizoen zal de nieuw aangetrokken Duitse coach Christoph Jauernik het stokje van Schuurs overnemen.

Onder leiding van Mark Schmetz zijn er goede sportieve resultaten geboekt in binnen- en buitenland. OCI-Lions won de dubbel in 2016-2017, werd winnaar van de SuperCup in 2016 en 2017, speelde finales in de BeNeLeague en behaalde dit seizoen de derde ronde van de EHF-Cup. Verder is het technische programma geprofessionaliseerd en nog meer in balans gebracht. Het bestuur wil Schmetz dan ook bedanken voor zijn tomeloze inzet en betrokkenheid en wenst hem veel succes in de toekomst.

Reacties