Onhandige overtredingen nekken Fortuna Sittard tegen Willem II

Fortuna Sittard heeft vanavond in Tilburg met 3-2 verloren van Willem II. Het team van coach René Eijer moest het een halve wedstrijd stellen met één man minder.

Fortuna Sittard was in het eerste half uur van de wedstrijd de bovenliggende partij, zette de Tilburgse defensie regelmatig onder druk en was een paar keer gevaarlijk. Novakovich bracht Fortuna in de 32e minuut op een verdiende 0-1 voorsprong door in de rebound te profiteren van een blunder van Willem II-doelman Woud. Maar kort voor rust ging het mis. Willem II kwam in de 44e minuut door een door Balic veroorzaakte en door Isak benutte strafschop op gelijke hoogte. Fortuna moest met tien man verder, want scheidsrechter Martens trok de rode kaart voor de middenvelder. Daarop werd Semedo naar de kant gehaald om plaats te maken voor Ahmed El Messaoudi. Tot de gelijkmaker had Fortuna Sittard het heft in handen.

Na rust kwam Fortuna in de 53e minuut met een man minder toch opnieuw op voorsprong. Ninaj schoot de bal hard binnen en zette Fortuna op 1-2, maar nog geen tien minuten later was alles anders. Willem II boog de stand in enkele minuten om van 1-2 in 3-2. Isak mocht na overtredingen van Rodríquez en Ninaj binnen de 16-meter twee keer – in de 58e en in de 61e minuut – aanleggen vanaf de elfmeterstip en deed dat even zo vaak feilloos. Het restant van het duel was rommelig, maar desondanks zeer onderhoudend. Fortuna Sittard gaf zich absoluut niet gewonnen, bleef knokken voor de gelijkmaker en was daar ook een paar keer dichtbij. Hij viel echter niet.

Vanavond was er weer een opmerkelijk rol weggelegd voor de VAR: die kon namelijk in de eerste helft zijn werk niet doen vanwege en netwerkstoring.

Opstelling Fortuna Sittard: Alexei Koselev, Calvin Mac-Intosch, Branislav Ninaj (67′ Clint Essers), José Rodríquez, Michael Pinto, Jorrit Smeets, Mark Diemers, Andrija Balic (44′ rood), Lisandro Semedo (45’+1 Ahmed El Messaoudi), Andrija Novakovich en Lazaros Lamprou (66′ Amadou Ciss).

Scheidsrechter Richard Martens trok geel voor Ninaj, Semedo, Diemers, Ciss en Essers van Fortuna Sittard en voor Anita van Willem II. Fortunees Andrija Balic werd in de 44e minuut met een directe rode kaart van het veld gestuurd.

Aanstaande woensdag 3 april staat er opnieuw een zeer belangrijke wedstrijd op het programma. Dan speelt Fortuna Sittard thuis tegen ADO Den Haag. Dat duel begint om 19:45 uur.