Fortuna Sittard zegt formeel contracten van 8 spelers op

Foto: Fortuna Sittard

Het is een jaarlijks terugkerend fenomeen, dat is gebaseerd op de richtlijnen in de cao voor contractspelers: het opzeggen van aflopende contracten van voetbalprofs.

Dat dient voor 1 april te zijn gebeurd, anders loopt een contract stilzwijgend door.

Fortuna Sittard heeft de contracten opgezegd van Lars Hutten, Finn Stokkers, Marco Ospitalieri, Kai Heerings, Jorrit Smeets, Aykut Özer, Calvin Mac-Intosch en Gavin Vlijter: hun contracten lopen eind van dit seizoen namelijk af. Door opzegging kan er opnieuw worden onderhandeld over een nieuwe verbintenis en voor welke periode en onder welke voorwaarden die wordt aangegaan. De formele opzegging betekent dus niet dat de club niet verder zou willen met deze spelers.

“In de komende maand gaan we met elk van deze spelers in gesprek over hun toekomst. Met een aantal van hen wordt zelfs al gesproken over een langer verblijf”, zo laat technisch manager Sjoerd Ars weten.

De optie in het contract van Djibril Dianessy is gelicht. De Franse spits is op de weg terug van een zware blessure die hij tegen het einde van het vorige seizoen opliep. “We willen hem daarin helpen en een kans geven zich volledig te richten op zijn herstel om er zo voor te zorgen dat hij nog sterker terug komt”, aldus Ars.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen