Fortuna Sittard sleept verdiend gelijkspel uit het vuur tegen ADO Den Haag

Fortuna Sittard heeft vanavond voor eigen publiek verdienstelijk met 0-0 gelijkgespeeld tegen ADO Den Haag.

De 8125 toeschouwers zagen een boeiende eerste helft, waarin de thuisploeg in de eerste 30 minuten de bovenliggende partij was, die het meeste druk zette en de beste kansen kreeg. Een doelpunt leek in de lucht te hangen…

In de 32e minuut kreeg José Rodriquez tijdens schermutselingen in de vijandelijke 16-meter, kort voordat Diemers een vrije trap voor Fortuna ging nemen, een directe rode kaart wegens het uitdelen van een elleboogstoot aan een ADO-verdediger. Daarmee benadeelde hij zijn team, dat het de resterende speeltijd met tien man moest zien te rooien en hem bovendien de komende wedstrijden zal moeten missen. Tot de rust hield het tiental de nul vast en kreeg het op slag van rust zelfs nog kans op een voorsprong.

Het lukte ADO Den Haag na rust lange tijd niet om ondanks een man meer goede kansen te creëren. Het duurde tot de 76e minuut voordat ADO met een kopbal op de lat de eerste serieuze kans op de 0-1 kreeg. Negen minuten later was er opnieuw een goede kans die gelukkig voor Fortuna niet werd benut. Aan de andere kant kwamen de gasten twee keer goed weg doordat Hutten en Ninaj twee dotten van kansen niet wisten te verzilveren en omdat scheidsrechter Kamphuis geen handsbal constateerde waar zowat iedereen in het stadion dat wel deed.

In de extra tijd mocht Djibril Dianessy dan eindelijk zijn eerste speelminuten in de eredivisie maken. Daarmee kwam een einde aan een lange herstelperiode van de knieblessure die hij vorig seizoen opliep.

Opstelling Fortuna Sittard: Alexei Koselev, Calvin Mac-Intosch, Branislav Ninaj, Kai Heerings, Michael Pinto, Jorrit Smeets, Mark Diemers, José Rodríquez (32’ rood), Lisandro Semedo (37’ Lars Hutten), Andrija Novakovich (90’+2 Djibril Dianessy) en Lazaros Lamprou (80’ Ahmed El Messaoudi).

Scheidsrechter Richard Martens trok geel voor Branislav Ninaj en rood voor José Rodriquez van Fortuna Sittard en voor Meijers en Bakker van ADO Den Haag.

Aanstaande zondag 7 april speelt Fortuna Sittard om 14:30 uur uit tegen PEC Zwolle. Op zaterdag 13 april staat dan de wedstrijd tegen VVV Venlo op het programma.