Fortuna Sittard – na weer een rode kaart – stevig onderuit in Zwolle

Het thuispubliek van PEC Zwolle heeft vanmiddag in een lekker zonnetje kunnen genieten van een simpele en dikke overwinning op Fortuna Sittard.

De ruim 350 meegereisde Fortuna-supporters zag hun team kansloos met 5-0 het schip ingaan.

Na een gezapig eerste half uur brak Van Crooy de wedstrijd open. De Zwolse aanvaller scoorde in de 33e minuut van de wedstrijd nadat Ninaj net te laat was om de assist van Namli te onderscheppen. Twee minuten later kreeg diezelfde Ninaj een rode kaart omdat hij net buiten het strafschopgebied een aanvaller van Zwolle onreglementair hinderde. Voor de zoveelste keer dit seizoen moest Fortuna Sittard het grootste deel van de wedstrijd afmaken met tien man.

En dus kon Lisandro Semedo, de enige speler waar tot dan toe af en toe nog wat dreiging van uitging, vervroegd gaan douchen. Voor hem kwam verdediger Alessandro Ciranni in het veld en die had het van meet af aan niet gemakkelijke tegen de snelle linkervleugel van PEC. Tot de rust wist Fortuna de schade nog te beperken.

Na rust bleek Fortuna niet capabel om PEC Zwolle ook maar even in de problemen te brengen. De 2-0 van Namli in 50e minuut van de wedstrijd viel uit een aanval die niet had plaatsgevonden als scheidsrechter Higler kort daarvoor had gefloten voor een overtreding op Andrija Novakovich. Drie minuten later gooide Thy de wedstrijd in het slot met de 3-0. Van Duinen (60e) en opnieuw Thy (64e) leukten het Zwolse doelsaldo nog wat op, ondanks het feit van René Eijer in de 59e minuut Lamprou naar de kant haalde voor verdediger Clint Essers.

Opstelling Fortuna Sittard: Alexei Koselev, Calvin Mac-Intosch, Branislav Ninaj (35′ rood), Kai Heerings, Marco Ospitalieri, Jorrit Smeets, Mark Diemers, Lars Hutten (72′ Andrija Balic), Lazaros Lamprou (59′ Clint Essers), Andrija Novakovich, Lisandro Semedo (38′ Alessandro Ciranni).

De wedstrijd in het MAC3PARK stadion werd bezocht door 13.334 toeschouwers en stond onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler. Die trok geel voor Marco Ospitalieri en rood voor Branislav Ninaj van Fortuna Sittard en geel voor Van Crooy van PEC Zwolle.

Fortuna Sittard speelt op zaterdag 13 april om 20:45 uur thuis tegen VVV Venlo.