Fortuna Sittard speelt gelijk tegen VVV Venlo

Fortuna Sittard is er vanavond niet in geslaagd om tegen VVV Venlo drie belangrijke punten te pakken. Beide ploegen moesten zich tevreden stellen met één punt.

De Limburgse derby werd bezocht door 9500 toeschouwers. Zij zagen geen mooie, maar wel een spannende wedstrijd.

Fortuna Sittard begon ijzersterk aan de Limburgse derby en had al in de derde minuut op voorsprong kunnen komen. Andrija Balic zag zijn keiharde schot, dat hij op enkele meters van het doel loste, vol in het gezicht van Lars Unnerstall belanden, die daardoor even knock-out ging. De eerste vijf minuten speelden zich volledig af op de helft van VVV. Fortuna kreeg vier corners op rij, maar wist uit deze spelhervattingen niet te scoren.

Het duurde tot de zesde minuut voordat VVV zich aan de druk van de thuisploeg kon ontworstelen en een eerste aanval wist op te zetten. Fortuna behield het eerste kwartier van de wedstrijd het overwicht. Andrija Novakovich opende in de elfde minuut de score door de rebound op een schot van Andrija Balic achter VVV-doelman Unnerstall te schieten. In het resterende deel van de eerste helft kreeg VVV stilaan meer grip op de wedstrijd. Koselev voorkwam een aantal keren dat VVV de gelijkmaker scoorde en Fortuna slaagde er niet in om een paar kleine kansjes te verzilveren.

Na rust ging VVV nadrukkelijk op jacht naar de gelijkmaker en nam de druk op de Fortuna-defensie verder toe, vooral nadat Grot in het veld was gekomen voor Linthorst. In de 77e minuut van de wedstrijd leek Lazaros Lamprou de overwinning voor Fortuna Sittard zeker te hebben gesteld, maar scheidsrechter Bax keurde de treffer af wegens buitenspel. Vier minuten later scoorde Grot de gelijkmaker voor VVV. In de slotfase wist Fortuna Sittard overeind te blijven en stelde zo in elk geval een puntje veilig.

Opstelling Fortuna Sittard: Alexei Koselev, Calvin Mac-Intosch, Ruben Ramirez, Kai Heerings, Michael Pinto, Jorrit Smeets, Mark Diemers, Ahmed el Messaoudi, Andrija Balic, Andrija Novakovich, Lazaros Lamprou (86’ Djibril Dianessy).

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Christiaan Bax. Die trok geel voor Ruben Ramirez en Jorrit Smeets van Fortuna Sittard en voor Post van VVV Venlo.

Fortuna Sittard speelt volgende week zondag opnieuw een zeer belangrijke thuiswedstrijd. Dan is hekkensluiter NAC Breda de tegenstander. De wedstrijd begint om 14:30 uur.