Lewis Hamilton wint 1000e Grand Prix, Verstappen vierde

Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

Regerend wereldkampioen Lewis Hamilton heeft op het Shanghai International Circuit de Grand Prix van China 2019 op zijn naam geschreven.

De Brit pakte daarmee in de 1000e Grand Prix in de historie zijn 75e overwinning.

De van plek vijf gestarte Max Verstappen finishte als vierde, voor de Ferrari van Charles Leclerc, en dat was vandaag het maximaal haalbare. Verstappens teamgenoot Pierre Gasly startte en finishte als zesde en wist in de slotfase na een laatste pitstop de snelste raceronde te rijden en daarmee een extra WK-punt te scoren.

Mercedes was vandaag oppermachtig en pakte net als twee weken geleden in Bahrein de dubbel. De van pole gestarte Valtteri Bottas werd bij de start in de eerste bocht door zijn teamgenoot Lewis Hamilton voorbijgestoken.

Achter de beide Mercedessen werd in het begin van de race strijd geleverd tussen de beide Ferraricoureurs, waarbij Charles Leclerc de opdracht kreeg om zijn ploeggenoot Sebastian Vettel te laten passeren. Mede dankzij de strategie van Red Bull wist Max Verstappen op te rukken naar de vierde plek, maar de Limburger kon op een inhaalpoging in de 20e ronde na verder geen moment in de buurt van de door Sebastian Vettel bezette derde plek komen. De Duitser pakte vandaag zijn eerste podium van het seizoen.

Over twee weken staat de volgende Grand Prix op het programma. Op het stratencircuit van Baku wordt dan de Grand Prix van Azerbeidzjan verreden.

Reacties