Volendam net te sterk voor OCI Nitrogen-Lions in bekerfinale

OCI Nitrogen-Lions is er vanmiddag in het Topsportcentrum in Almere niet in geslaagd om beslag te leggen op de Nederlandse Handbalbeker.

De Volendammers kwamen in de beginfase eenmaal kort op voorsprong (4-6), maar Lions kwam snel weer gelijk en had bij rust een voorsprong van 5 doelpunten opgebouwd. Ruststand 16-11 in het voordeel van Lions. Geen vuiltje aan de lucht, zou je denken.

Maar na rust werd het duel toch een echte kraker. Volendam kwam sterk terug tot 18-18 en later weer tot 23-23. Met de stand 24-23 voor OCI-Lions en nog 23 seconden speeltijd nam Volendam – in balbezit – een time-out om vervolgens met de gelijkmaker een verlenging af te dwingen.

En daarin was Volendam net te sterk. In de laatste seconden van de verlenging miste Serge Heijnen bij de stand 30-31 een strafworp en daarmee de kans op een volgende verlenging. De beker is dit jaar voor Kras/Volendam.

Eerder op de middag legden de dames van Cabooter Group/Handbal Venlo het in de bekerfinale met 24-27 af tegen HV Quintus.