OCI-Lions verliest opnieuw van Volendam

Foto: OCI-Lions

Na de bekerfinale heeft OCI-Lions ook het belangrijke duel in de play-offs om het landskampioenschap verloren van Kras/Volendam.

Het team van interim-coach Lambert Schuurs startte vanavond in de Stadssporthal in Sittard sterkaan de wedstrijd, maar zag na een 6-1 voorsprong Volendam terugkomen. De ruststand was 10-10. In de tweede helft gingen beide elftallen weer gelijk op. In de slotfase viel het dubbeltje echter de kant van Volendam op. Eindstand 24-26.

OCI-Lions had zich vanavond bij winst verzekerd van de finale om het landskampioenschap, een best-of-three serie tegen het al lang en breed daarvoor geplaatste Greenpark Aalsmeer. En omdat die ploeg vanavond met 38-30 verloor van Bevo wordt volgende week pas duidelijk welke ploeg het in de finale tegen Aalsmeer gaat opnemen: OCI-Lions, Bevo of Volendam.

Na vanavond hebben Volendam en OCI-Lions evenveel punten, maar Volendam heeft een beter doelsaldo. Komend weekend speelt OCI-Lions het laatste duel in de play-offs in Panningen tegen Bevo en Kras/Volendam treedt aan tegen Greenpark/Aalsmeer. OCI-Lions moet hoe dan ook winnen van Bevo om nog kans te maken op de finale en dan mag Volendam bovendien niet winnen van Aalsmeer, dat na vandaag zeker is van het behoud van de koppositie en daarmee van het thuisvoordeel in de finaleserie. En Bevo zal alles op alles zetten om OCI-Lions te verslaan en hoopt ondertussen eveneens op een overwinning van Aalsmeer op Volendam. Kortom: er is nog volop spanning tot en met het slot van de play-offs.

Reacties