Fortuna Sittard ondanks verlies tegen FC Groningen definitief veilig

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Fortuna Sittard is ondanks het verloren uitduel tegen FC Groningen definitief zeker van lijfsbehoud in de eredivisie.

Op eigen kracht veilig spelen zat er vandaag in Groningen niet in, maar omdat De Graafschap stevig onderuit ging bij streekgenoot Vitesse – de superboeren gingen met 6-1 het schip in – maakte de 3-0 nederlaag van de geelgroenen tegen FC Groningen niets meer uit. Fortuna Sittard is evenmin nog te achterhalen door Excelsior (dat vandaag op bezoek in Almelo met 5-4 won van Heracles). FC Emmen passeerde Fortuna Sittard op de ranglijst na een knappe uitzege op Willem II. NAC Breda is definitief gedegradeerd, Excelsior en De Graafschap spelen dus nacompetitie. En de spelers van Fortuna Sittard mogen na woensdag aan hun vakantie gaan denken.

Bovenin mag Ajax zich inmiddels virtueel kampioen worden: de Amsterdammers versloegen in de Johan Cruyff-arena FC Utrecht met 4-1 terwijl PSV in Alkmaar met 1-0 verloor van AZ. De Amsterdammers hebben behalve drie punten voorsprong op de ploeg van Mark van Bommel bovendien een doelsaldo van +14 ten opzichte van PSV.

Fortuna Sittard hield in Groningen tot de 38e minuut de nul, toen zette Gladon Groningen op voorsprong. Na rust verdubbelde Doan in de 53e minuut met een formidabel schot de score voor Groningen. In de extra tijd zorgde Memisevic uit een strafschop voor de 3-0.

Opstelling van Fortuna Sittard: Alexei Koselev, Calvin Mac-Intosch, Branislav Ninaj, Kai Heerings, Michael Pinto, Jorrit Smeets, José Rodríguez, Ahmed El Messaoudi (56’ Andrija Balic), Mark Diemers (76’ Agim Zeka), Andrija Novakovich (64’ Lisandro Semedo) en Finn Stokkers.

Scheidsrechter Jeroen Manschot hield vanmiddag de kaarten op zak.

Aanstaande woensdag om 19:30 uur speelt Fortuna Sittard de laatste competitiewedstrijd thuis tegen Feyenoord. De Rotterdammers zijn zeker van de derde plek op de ranglijst en treden aan zonder Robin van Persie: de topscoorder van Feyenoord zette vandaag voor eigen publiek in de Rotterdamse Kuip een punt achter zijn mooie profcarrière.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen