Dumoulin van start ondanks knieblessure

Foto: © Team Sunweb | Cor Vos

Tom Dumoulin gaat woensdagmiddag om 14:00 uur toch van start in de vijfde etappe van de Ronde van Italië. De kopman van Sunweb kwam dinsdag kort voor de finish zwaar ten val.

Daarbij raakte met name zijn linkerknie beschadigd. De Limburger, die meteen zijn kansen op een goed klassement zag vervliegen, besloot een dag later toch weer op de fiets te stappen. De medische staf vond het verantwoord.

Met wat voor doel Dumoulin de Giro vervolgt is onduidelijk. Mogelijk denkt hij nog aan een ritzege. Een andere optie is dat hij koerskilometers wil maken met het oog op het vervolg van het seizoen. Hij eindigde als vijfde in de eerste etappe, de tijdrit in Bologna.

Dumoulin verraste in december met de mededeling dat de Giro dit jaar zijn hoofddoel zou zijn. Hij vond het parcours van de ronde die hij in 2017 al won beter bij hem passen dan dat van de Tour. Die laatste ronde zou hij in principe wel rijden. De Ronde van Frankrijk wordt nu wellicht het grote doel. Dumoulin heeft ruim zeven weken om zich voor te bereiden op een strijd met mannen als Chris Froome en Geraint Thomas.

Reacties