Spannende middag voor Bevo, OCI-Lions en Kras/Volendam

Foto: © Ron Philips -Sporteve-foto.nl

De oorspronkelijk op zaterdagavond geprogrammeerd staande wedstrijden in de play-offs om het landskampioenschap herenhandbal zijn verplaatst naar zondag.

NOS Sport wil de wedstrijd Aalsmeer-Volendam zondag live verslaan. En omdat alle wedstrijden tegelijkertijd moeten worden gespeeld wordt daarom ook de wedstrijd tussen Bevo en OCI-Lions naar zondagmiddag verplaatst. Beide wedstrijden beginnen om 13:30 uur.

Zondagmiddag zal duidelijk worden welke ploeg het in de BOT (best-of-three) zal opnemen tegen Greenpark/Aalsmeer.

De ploeg uit Aalsmeer is al lang en breed zeker van deelname aan de finale. Vorige week had OCI-Lions zich definitief kunnen plaatsen voor die finale door te winnen van Kras/Volendam. De wedstrijd werd echter verloren. Nu hebben Volendam en OCI-Lions beide evenveel punten. Volendam heeft een beter doelsaldo. Bevo won van Aalsmeer en staat nu 1 punt achter OCI-Lions en Volendam. Daardoor maken zowel Volendam, OCI-Lions en Bevo nog kans op de finale.

Als Volendam wint van Aalsmeer dan spelen Aalsmeer en Volendam de finale om het landskampioenschap, tenzij OCI-Lions met een dermate groot verschil van Bevo weet te winnen dat de ploeg op een beter doelsaldo uitkomt dan Volendam.

Als Volendam gelijk speelt tegen Aalsmeer:
– dan plaatst OCI-Lions zich voor de finale wanneer wordt gewonnen van Bevo;
– dan plaatst Bevo zich voor de finale wanneer er zo ruim van OCI-Lions wordt gewonnen dat Bevo uitkomt op een beter doelsaldo dan Volendam;
– in alle andere gevallen plaatst Volendam zich voor de finale.

Als Volendam verliest van Aalsmeer:
– dan plaatst OCI-Lions zich voor de finale als er niet wordt verloren van Bevo;
– dan plaatst Bevo zich voor de finale als wordt gewonnen van OCI-Lions.

Reacties