Damiano Cima sluit vlucht in 18e etappe Giro op adembenemende wijze af

Foto: beeldcitaat

De achttiende etappe van de Giro d’Italia is gewonnen door de Italiaan Damiano Cima. Hij won in een bloedstollende finish nog net de sprint voor het aanstormende peloton.

Een knappe prestatie. Cima reed na 50 kilometer samen met Nico Denz en Mirco Maestri weg uit het peloton. Het trio had op 35 kilometer van de meet een voorsprong van 4 minuten en 30 seconden toen het peloton er eens echt goed de vaart in zette. Op een kilometer voor de finish bedroeg de voorsprong nog 17 seconden op het nu echt volledig ontketende peloton. Cima wist de sprinters Pascal Ackermann en Simone Consonni nog net voor te blijven en pakte daarmee een adembenemende ritzege.

De top tien van het algemeen klassement ziet er na 18 etappes hetzelfde uit als gisteren:

Algemeen klassement
-----------------------------  ------
 1. Richard Carapaz (Ecu)
 2. Vincenzo Nibali (Ita)      + 1.54
 3. Primoz Roglic (Slo)        + 2.16
 4. Mikel Landa (Spa)          + 3.03
 5. Bauke Mollema (Ned)        + 5.07
 6. Miguel Ángel López (Col)   + 6.17
 7. Rafal Majka (Pol)          + 6.48
 8. Simon Yates (GB)           + 7.13
 9. Pavel Sivakov (Rus)        + 8.21
10. Davide Formolo (Ita)       + 8.59

Vrijdag staat de 151 kilometer lange 19e etappe van Treviso naar San Martino di Castrozza op het programma. Onderweg zijn er een aantal kleinere beklimmingen. Het venijn zit hem deze keer in de staart. De finish ligt aan het einde van een 13,6 kilometer lange slotklim waarin een hoogteverschil van 765 meter moet worden overbrugd. Het gemiddelde stijgingspercentage bedraagt 5,6 procent.

Cookieinstellingen