Komend weekend wielerspektakel met Hammer Series in Sittard-Geleen

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Aankomend weekend wordt er drie dagen lang volop gekoerst in Zuid-Limburg tijdens de Hammer Series: Climb – Sprint – Chase.

De internationale Hammer Series doet dit jaar voor het derde jaar op rij Zuid-Limburg aan. Drie dagen lang zijn er korte wielerwedstrijden die worden verreden op een kort parcours, dat meerdere keren moet worden afgelegd. En in tegenstelling tot klassiekers of normale etappes in wielerwedstrijden draait het hier niet om het succes van één enkele renner, maar om dat van het team. En dat is goed voor een hoop spektakel voor het publiek: veel actie en voluit koersen. De wedstrijden bieden al het moois dat een normale, lange wieleretappe heeft te bieden, maar dan gecomprimeerd op een kort parcours en binnen een relatief korte tijdsspanne. En dat vergt veel van de coureurs, want die moeten er van meet af aan allemaal vol in.

Op twee van de drie wedstrijddagen starten en finishen de wedstrijden op het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard.

Vrijdag 7 juni: Hammer Climb (Vaals)

Op vrijdag 7 juni is de Vaalserberg opnieuw het toneel voor de Hammer Climb, een korte, explosieve en daardoor loodzware en voor het publiek aantrekkelijke klimwedstrijd.

Zaterdag 8 juni: Hammer Sprint (Tom Dumoulin Bike Park)

Op zaterdag 8juni maakt het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard weer deel uit van een 12,4 kilometer lang parcours in de nabije omgeving (zie routekaartje) waarop de Hammer Sprint wordt verreden. De deelnemende ploegen (elke ploeg heeft 5 renners) rijden 8 rondes over het parcours en kunnen bij elke doorkomst op het Tom Dumoulin Bike Park punten pakken in de sprint. Het team dat de meeste punten heeft verzameld wint dit onderdeel.

Het programma ziet er zaterdag als volgt uit:

 • 13:00-14:00: Meet & greet profteams & renners bij teambussen
 • 14:00-14:50: Renners tekenen het startblad waarbij er de mogelijk is om handtekeningen te scoren.
 • 15:00: Start Hammer Sprint
 • 17:00: Finish Hammer Sprint
 • 17:00: Hammer Sprint podiumceremonie

Zondag 9 juni: Hammer Chase (Tom Dumoulin Bike Park)

Op zondag 10 juni vindt op het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard en op een parcours in de directe omgeving de Hammer Chase plaats, een ploegenachtervolging. De deelnemende ploegen rijden 3 rondes over hetzelfde parcours als dat waarop zaterdag de Hammer Sprint werd verreden (zie kaartje hierboven). De 8 beste ploegen plaatsen zich voor de A-finale, de overige ploegen rijden de B-finale. De winnaar van de A-finale wint de Hammer Chase.

 • 13:00-14:00: Meet & greet profteams & renners bij teambussen / kijkje in de teambussen.
 • 14:00-14:50: Renners tekenen het startblad waarbij er de mogelijk is om handtekeningen te scoren.
 • 15:00: Start Hammer Chase Runner Up Groep
 • 15:55: Finish Hammer Chase Runner Up Groep
 • 16:10: Start Hammer Chase Finalisten Groep
 • 17:00: Finish Hammer Chase Finalisten Groep
 • 17:00: Hammer Chase, Hammer Limburg and Hammer overall podium ceremonies met DJ en vuurwerk

De entree is vrij.

Reacties

Cookieinstellingen