Deceuninck – Quick-Step wint na Climb ook Hammer Sprint

Eerste doorkomst Hammer Sprint op Tom Dumoulin Bike Park
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Het team van Deceuninck – Quick-Step won gisteren al de Hammer Climb in Vaals en pakte vandaag ook de zege in de Hammer Sprint in Sittard.

De Hammer Sprint was mede door de harde wind en de af en toe vallende buien extra zwaar. De renners legden in totaal 8 rondes van 12,4 kilometer af over een parcours op en in de omgeving van het Tom Dumoulin Bike Park.

Deceuninck – Quick-Step sprintte in acht sprints op de meet in het Tom Dumoulin Bike Park in totaal 1307 punten bij elkaar, maar liefst 601 punten meer dan de nummer twee van de Hammer Sprint, Bora-Hansgrohe. Team Jumbo Visma eindigde als derde met 541 punten en Team Sunweb finishte als vierde met 460 punten.

Op Eerste Pinksterdag wordt vanaf 15:00 uur het laatste onderdeel van de Hammer Series gereden: de Hammer Chase is een ploegenachtervolging. De startvolgorde en -intervals worden bepaald door de tijdsverschillen die worden berekend op basis van de uitslagen van de Hammer Climb en de Hammer Sprint. De winnaar van de Hammer Chase is tevens de winnaar van de Hammer Limburg Series 2019.

Beeldcitaat Hammer Series

Reacties