Carmen Boschman en Marit Crajé naar Geonius/V&L

Foto: Armin Kuebelbeck [CC-BY-SA-3.0] via Wikimedia Commons

Het eerste vrouwenteam van Geonius/V&L heeft zich voor komend seizoen versterkt met twee jonge handbaltalenten.

Het gaat om Carmen Boschman en Marit Crajé, allebei 18 jaar oud en van Gelderse komaf. Hieronder stellen zij zich aan u voor.

Mijn naam is Carmen Boschman, ik ben 18 jaar en Ik woon in Aerdt. Volgend jaar ga ik naar het 3e en tevens ook mijn laatste jaar van de opleiding marketing en communicatie op de Young Talent Academy in Nijmegen. Toen ik negen was ben ik begonnen met handballen bij dorpsclub FBC.

Daarnaast ben ik naar de handbalschool Gelre gegaan. Op mijn dertiende ben ik vertrokken naar de Arnhemse vereniging Swift om daar op landelijk niveau in de B1 te spelen op de linkerhoek. Met vijftien jaar speelde ik bij AES dames 1, 2e divisie. Om mij verder te ontwikkelen heb ik in 2017 de overstap gemaakt naar VOC in Amsterdam, om in de A1 in de jeugddivisie te gaan spelen. Vorig jaar ben ik geselecteerd voor oranje U19.

Door een blessure kan ik deze zomer helaas niet meedoen met het EK in Hongarije. In Augustus hoop ik weer helemaal fit te zijn om aan mijn nieuwe avontuur bij V&L te beginnen en mijn eerste minuten in de eredivisie te gaan maken. Mijn ambitie is om met U19 veel toernooien en wedstijden te spelen en bij het Nederlands team te komen.

Ik ben Marit Crajé en ben 18 jaar oud. Ik kom uit Angeren, een klein dorpje in Gelderland. Hier ben ik op mijn 4e begonnen met handbal. Na 8 jaar heb ik de overstap gemaakt naar AHV Swift in Arnhem en 3 jaar later naar VOC Amsterdam. Hier heb ik als opbouwspeelster twee jaar in de landelijke jeugddivisie A gespeeld.

Naast het zaalhandbal ben ik de laatste jaren ook actief in het beach handbal. Met het NL beach team U18 ben ik afgelopen jaar naar het EK in Montenegro geweest, waar we tweede zijn geworden en naar de Jeugd Olympische Spelen in Buenos Aires. Hier zijn we als vierde geëindigd.

Ik heb dit jaar examen gedaan en als ik slaag wil ik volgend jaar Facility Management gaan studeren aan Zuyd Hogeschool in Heerlen.

Ik wil mij graag verder ontwikkelen als handbalspeelster en heb daarom de keuze gemaakt om volgend jaar te gaan handballen bij V&L. Ik hoop dat ik hier veel kan leren en dat het natuurlijk een leuk seizoen wordt!

Reacties