Fortuna Sittard wint eerste oefenduel met 7-3 van VV Sittard

Fortuna Sittard heeft woensdagavond tegen VV Sittard de eerste oefenwedstrijd gespeeld in de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen.

Op Sportpark De Kroa zagen ruim 1000 toeschouwers de eredivisionist met 7-3 winnen van de derde klasse zondagamateurs. In de eerste helft brak Jorrit Smeets de score open, maar kort daarna maakte VV Sittard gelijk nadat Branislav Ninaj zich simpel liet wegzetten door de spits van VV Sittard, die vervolgens de bal over de te ver voor zijn doel staande Fortuna-doelman in het net schoot. Daarna waren Aron Dobos, Djibril Dianessy en Mark Diemers (2x) doeltreffend. De score had aanzienlijk hoger kunnen uitvallen, want Fortuna raakte een handvol keren de paal of de lat. VV Sittard kon in de eerste helft niet veel anders doen dan te proberen om Fortuna het scoren te beletten.

Na de rust wisselde Fortuna het volledige elftal en was het aan de reservespelers en de jongere garde om de score verder uit te bouwen. Agim Zeka tekende als vrij snel de 1-6 aan, maar VV Sittard kwam nu meer aan het bieden van tegenwicht toe en scoorde fraai tegen. De Fin Patrik Raitanen maakte vervolgens de 2-7. Direct daarna scoorde VV Sittard voor de derde keer, waarmee de eindstand op 3-7 werd gebracht.