Fortuna Sittard wint met 8-1 van SV Meerssen

Jacky Donkor scoort 0-2 voor Fortuna Sittard

Fortuna Sittard speelde vanavond een oefenwedstrijd uit tegen hoofdklasser SV Meerssen. Op sportpark Marsana werd het 1-8 in het voordeel van Fortuna Sittard.

Het team van coach Sjors Ultee stuurde in de eerste helft Azbe Jug, Patrik Raitanen, Djibril Dianessy, Jacky Donkor, Clint Essers, Áron Dobos, Amadou Ciss, Nassim El Ablak, Dimitrios Ioannidis, Agim Zeka en Carlos Faya binnen de lijnen.

Het publiek zag Fortuna Sittard in de eerste helft een 0-3 voorsprong nemen door doelpunten van Djibril Dianessy, Jacky Donkor en Nassim El Ablak.

In de tweede helft werd op doelman Azbe Jug na het complete elftal gewisseld. Vitalie Damascan, Grégoire Amiot, Mark Diemers (2x), Branislav Ninaj scoorden in de tweede helft voor Fortuna Sittard. SV Meerssen scoorde een keer tegen.

Daarmee heeft Fortuna Sittard zijn vierde oefenwedstrijd op rij in de voorbereiding op het nieuwe seizoen gewonnen. Aanstaande zaterdag staat een nog een oefenduel op het programma. Dan neemt Fortuna Sittard het om 19:00 uur in het stadion aan de Milaanstraat op tegen PAOK Thessaloniki, de Griekse landskampioen.

De vandaag door Fortuna vastgelegde aanvaller Bassala Sambou kwam nog niet in actie. Hij bekeek het optreden van zijn nieuwe club als toeschouwer.