Vuurwerkboete Fortuna Sittard omgezet naar voorwaardelijk

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Bij de laatste uitwedstrijd van afgelopen seizoen ging een aantal Fortuna-supporters over schreef.

Zij staken op het parkeerterrein van FC Groningen en in het uitvak van het stadion vuurwerk af. Het kwam de club te staan op een schikkingsvoorstel van de aanklager van de KNVB: een geldboete van 7500 euro, waarvan 2500 euro voorwaardelijk.

Fortuna Sittard vond deze boete disproportioneel en wees het schikkingsvoorstel af. De tuchtcommissie heeft deze zaak op 23 juli behandeld en heeft besloten om de geldboete geheel om te zetten in een voorwaardelijke straf. Daarbij geldt een proeftijd van één jaar. Bij een volgend incident binnen een jaar zal Fortuna Sittard de boete alsnog geheel onvoorwaardelijk opgelegd krijgen.

Vuurwerkverbod

Begin 2019 spraken de Nederlandse betaald voetbalclubs af om het afsteken van vuurwerk door supporters in en rondom stadions te weren.

Fortuna Sittard vraagt haar supporters dan ook met klem om géén vuurwerk meer af te steken in of buiten de stadions, om geldboetes te voorkomen. Wie toch vuurwerk afsteekt kan een stadionverbod van 18 maanden tegemoet zien.

De club geeft verder aan dat supporters die toch vuurwerk afsteken de club opzadelen met enorm veel extra werk. “Deze energie steken wij liever in de positieve ontwikkeling van de club”, zo schrijft de club op zijn website.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties

0