Derde sprintzege Caleb Ewan besluit boeiendste Tour sinds jaren

Foto: beeldcitaat

De Tour de France 2019 is achter de rug. De laatste etappe van Rambouillet naar Parijs werd zoals gebruikelijk op de Champs Élysées met een massasprint beslist.

Daarbij kwam Caleb Ewan als etappewinnaar over de streep. De kleine Australiër pakte daarmee zijn derde ritzege van deze Tour en gaf de Nederlander Dylan Groenewegen en de Italiaan Niccolò Bonifazio het nakijken.

Het algemeen klassement werd gewonnen door de Colombiaan Egan Bernal, de Brit Geraint Thomas werd tweede en de Nederlander Steven Kruijswijk van Team Jumbo-Visma werd derde.

Het puntenklassement werd weer eens gewonnen door Peter Sagan. Zes eerdere edities van de Tour de France deed de Slowaak dat ook al. De bolletjestrui (bergklassement) werd gewonnen door de Fransman Romain Bardet. De Fransman Julian Alaphilippe, die deze Tour in totaal 14 dagen in het geel reed en afgelopen donderdag zijn trui verloor aan Bernal, werd uitgeroepen tot meest strijdlustige renner.

De 106e editie van de Tour de France was tot het laatst ongemeen spannend en boeiend. De beslissing viel pas op de voorlaatste dag tijdens een noodgedwongen ingekorte bergetappe.

Cookieinstellingen