Toch punten voor Lewis Hamilton in Duitse Grand Prix

Foto: © Alfa Romeo

Doordat de wedstrijdjury straffen heeft uitgedeeld aan Alfa Romeo heeft Lewis Hamilton zondag toch 2 punten voor Mercedes verdiend.

De wereldkampioen reed een belabberde race en kwam als elfde over de finish en dat betekende voor het eerst sinds mensenheugenis een race met 0 punten.

Maar de wedstrijdjury heeft de Alfa Romeo’s van Kimi Räikkönen (7e) en Antonio Giovinazzi (8e) bestraft voor het overtreden van technische regels. Daardoor vallen ze nu buiten de top tien en schuiven Hamilton en Kubica door naar plek 9 en 10. Daarmee pakt Team Williams het eerste WK-punt van dit seizoen. Romain Grosjean en Kevin Magnussen – beide rijdend voor Haas – schuiven door naar plek 7 en 8.

Alfa Romeo heeft de FIA laten weten beroep te overwegen tegen de beslissing van de wedstrijdjury. Die heeft volgens teambaas Frédéric Vasseur een onjuiste conclusie getrokken en daarmee Alfa Romeo ten onrechte gestraft. Volgens de jury was Alfa Romeo in overtreding met de manier waarop de koppeling werkte tijdens de start in de regen. Volgens Fasseur was er echter sprake van een technisch probleem met de koppeling waar men geen invloed op had. Het team moet nog onderzoeken waardoor het probleem werd veroorzaakt. Een eventueel beroep moet uiterlijk donderdag worden aangetekend.

https://twitter.com/fia/status/1155554234668126208

Cookieinstellingen