Fortuna Sittard start zondag aan nieuw seizoen in de Eredivisie

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De doelstelling van Fortuna Sittards nieuwe coach Sjors Ultee voor het seizoen 2019-2020 is simpel: evenaren van de prestatie van vorig seizoen, oftewel directe handhaving in de Eredivisie.

Simpel, maar niet eenvoudig. Behalve trainer René Eijer zag Fortuna Sittard na afloop van het seizoen 2018-2019 tal van spelers vertrekken. Velen waren voor één of een half seizoen gehuurd, anderen kregen geen nieuw contract, vertrokken zelf of worden komend seizoen verhuurd aan andere clubs. De club moest dan ook stevig aan de bak om op zoek te gaan naar nieuwe spelers. Gezien het nog altijd beperkte budget van de club geen gemakkelijke opgave.

Fortuna Sittard heeft zich inmiddels versterkt met de verdedigers Grégoire Amiot, Patrik Raitanen en Felix Passlack en de middenvelders Alex Carbonell en Adnan Ugur en uit eigen jeugd Nassim el Ablak en Dimitrios Ioannidis. Verder werden de aanvallers Rasmus Karjalainen, Bassala Sambou, Jacky Donkor, Agim Zeka en Vitalie Damașcan vastgelegd. Daarmee is de club nog niet klaar: er wordt nog gezocht naar een sterke centrale verdediger en ook linksachter is er nog versterking nodig.

In de voorbereiding speelde Fortuna Sittard slechts vijf oefenwedstrijden. Vier daarvan werden gewonnen: behalve de amateurs van VV Sittard en SV Meerssen werden ook het Grieks Aris Saloniki en de Duitse Bundesligaclub Bayer Leverkusen verslagen. In de laatste oefenwedstrijd, tegen het zich op de voorronde van de Champions League voorbereidende PAOK Saloniki (6 augustus tegen Ajax), had Fortuna Sittard echter weinig in te brengen en werd met 5-1 verloren.

Zondagavond om 20:00 uur neemt Fortuna Sittard het op tegen de nummer 4 van het afgelopen seizoen, AZ uit Alkmaar. Het is op dit moment nog gissen naar de basisopstelling van Fortuna Sittard, maar de volgende elf spelers maken een goede kans: Alexei Koselev, Felix Passlack, Branislav Ninaj, Grégoire Amiot, Mica Pinto, Jorrit Smeets, Mark Diemers, Álex Carbonnel, Adnan Ugur, Rasmus Karjalainen en Vitalie Damașcan.

Ondanks het ongelukkige tijdstip waarop de uitwedstrijd wordt gespeeld – terugkeer wordt nachtwerk – gaan er toch een paar honderd Fortuna supporters naar Alkmaar om hun club aan te moedigen.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties

0