Verstappen finisht als tweede in Hongarije

Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft in een spannende Grand Prix van Hongarije zijn poleposition op de Hungaroring niet kunnen omzetten in zijn derde Grand Prix-zege van het seizoen.

De bandenstrategie van Mercedes, dat bovendien een betere racepace had dan Red Bull, pakte voor het Duitse team goed uit.

Lewis Hamilton pakte na twee pitstops de leiding. Verstappen reed toen al 40 rondjes op de harde banden en die waren zo goed als op. Eerder in de wedstrijd ontspon zich al een spannende tweegevecht tussen Hamilton en Verstappen en dat wist de Limburger te overleven. Maar aan het einde van de race leverden zijn banden onvoldoende grip om het gevecht nogmaals met succes aan te kunnen gaan.

De conditie van de banden van de Red Bull van Verstappen was zelfs zo slecht dat hij vreesde daarop het einde van de race niet te zullen halen. Kort nadat hij was ingehaald door Hamilton dook hij dan ook de pits in voor een nieuw setje zachte banden. De voorsprong op Ferrari – dat deze race absoluut niet mee kon komen met Hamilton en Verstappen – was op dat moment bijna 1 minuut. Op zijn nieuwe banden zette Verstappen wel nog de snelste raceronde van de dag neer en dat was goed voor een extra WK-punt.

Sebastian Vettel passeerde in de slotfase zijn teamgenoot Charles Leclerc en finishte als derde. Pierre Gasly kwam met zijn Red Bull als zesde over de finish en dat was ook zijn startpositie. Valtteri Bottas vertrok met zijn Mercedes van de tweede startplek om als achtste te finishen.

Het Formule 1 circus ligt de komende drie weken stil voor een korte vakantie. Op 1 september wordt er weer geracet. Dan staat de Grand Prix van België op het programma op het circuit van Spa-Francorchamps.

Cookieinstellingen