Fans van Fortuna Sittard goedkoopst uit bij aanschaf shirt

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Fans van VVV-Venlo en Fortuna Sittard die dit jaar hun favoriete team willen aanmoedigen in het officiële outfit van de club zijn een stuk goedkoper uit dan die van andere clubs uit de eredivisie.

Dat blijkt uit een analyse van online warenhuis Beslist.nl.

Fortuna Sittard heeft het goedkoopste voetbalshirt van de Eredivisie

Een shirt van een club in de eredivisie kost gemiddeld 68 euro en 3 cent. De prijzen die grotere clubs aanhouden wijken echter sterk af van dit gemiddelde. Zo kost een Feyenoord-shirt in 2019 liefst 90 euro. Een officieel shirt van Ajax is vijf cent goedkoper.

Dit terwijl shirts van Limburgse eredivisieclubs juist het goedkoopst zijn. Het shirt van Fortuna Sittard kent het voordeligste prijskaartje van 50 euro. Het shirt van VVV-Venlo is iets duurder en kost 54,95 euro.

Limburgse shirts clubs Eerste divisie duurder dan shirts Eredivisie

Ook onderzocht Beslist.nl de prijzen van de voetbalshirts van de deelnemers van de Keuken Kampioen Divisie. Opvallend is dat de shirts van de Limburgse clubs die op het lagere niveau acteren duurder zijn dan die van VVV-Venlo en Fortuna Sittard. Het verschil is echter klein. Een shirt van MVV kost namelijk 55 euro, een supporter van Roda JC is 5 cent goedkoper uit dan zijn Maastrichtse tegenhanger.

meer informatie over de prijzen van voetbalshirts in Europa

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties