Martin Angha komende twee jaar onder contract bij Fortuna Sittard

Martin Angha
Foto: © Fortuna Sittard

Fortuna Sittard haalt met de Zwitser Martin Angha de gezochte centrale verdediger en leider voor haar defensie binnen.

Angha draaide afgelopen week mee met de selectie van Sjors Ultee en maakte een sterke indruk. De 25-jarige centrale verdediger wordt voor de komende twee seizoenen vastgelegd met een optie op een derde seizoen.

Angha, voormalig Zwitsers jeugdinternational stond nog tot juli 2020 onder contract bij het Zwitserse FC Sion. Tussen 2010 en 2013 speelde de 1m88 lange Angha in de jeugdopleiding en het reserveteam van Arsenal. In 2012 maakte hij zijn debuut in het vlaggenschip van The Gunners, waarvoor hij zelfs kort in actie kwam tijdens het Champions League-duel tegen Olympiakos. Aan het einde van zijn contractperiode in Engeland vertrok Angha transfervrij naar FC Nürnberg. Na enkele omzwervingen keerde hij in 2017 terug op het hoogste niveau in Zwitserland bij FC Sion.

Bij Fortuna Sittard wordt Angha gehaald als spil in de verdediging. “Met Martin halen we een speler in huis die bepaalde facetten toevoegt aan onze verdediging. Het is een veelzijdige, atletische verdediger met veel voetballend vermogen. Wij zien in hem een belangrijke schakel in de achterhoede aangezien hij iemand is die continu coacht en daardoor spelers om hem heen beter laat functioneren. Daarnaast heeft hij afgelopen week op de training een erg positieve indruk achtergelaten, ook op het interpersoonlijke vlak.”

Angha gaat ogenschijnlijk goed om met de hoge verwachtingen in Sittard. “Ik heb hier nu een paar dagen meegetraind en zie een jonge en talentvolle spelersgroep met veel kwaliteit. Ik hoop met mijn ervaring en verdedigende kwaliteiten mijn steentje bij te dragen. Ik ben blij om nu deel uit te maken van deze club en kijk uit naar een mooi seizoen.”

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties

0