Drie Fortunezen opgeroepen voor interlandwedstrijden

Foto: SGN

Drie Fortunezen zijn door hun bondscoaches opgeroepen voor twee kwalificatiewedstijden voor het EK.

Fortuna Sittard heeft een viertal buitenlandse internationals in de gelederen, die in de komende periode de kleuren van hun land zullen vertegenwoordigen.

Rasmus Karjalainen speelt komende interlandperiode twee duels voor Finland, dat momenteel in Groep J tweede staat achter Italië. Finland speelt op donderdag 5 september thuis tegen Griekenland en op zondag 8 september eveneens thuis tegen Italië.

Karjalainens landgenoot Patrick Raitanen moet aan de bak bij Finland U19 voor twee thuiswedstrijden. Op vrijdag 6 september en op maandag 9 september wordt er geoefend tegen Slowakijee U19.

Doelman Alexei Koselev, afgelopen zaterdag de absolute uitblinker bij Fortuna Sittard in het duel tegen sc Heerenveen, speelt met Moldavië op zaterdag 7 september in en tegen IJsland. Op dinsdag 10 september speelt Moldavië een thuiswedstrijd tegen Turkije. Ook zijn Vitalie Damascan werd door de Moldavische bonfscoach opgeroepen, maar hij heeft zich moeten afmeleden. Damascan viel zondag in Heerenveen geblesseerd uit.

Branislav Ninaj overleefde de Slowaakse schifting niet, maar staat wel op de back-uplijst. Zijn landgenoten zullen in Groep E spelen tegen Kroatië en Hongarije.

Het eerstvolgende duel dat Fortuna Sittard speelt in de Eredivisiecompetitie vindt plaats op zondagmiddag 15 september om 16:45 uur in het stadion aan de Milaanstraat in Sittard. Tegenstander is dan FC Twente.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties

Cookieinstellingen