Zweedse middenvelder tekent voor twee jaar bij Fortuna Sittard

Foto: © Fortuna Sittard

De 22-jarige Tesfaldet Tekie heeft bij Fortuna Sittard een tweejarige contract met een optie op een derde jaar getekend.

De Zweedse middenvelder van Eritrese afkomst was transfervrij en kon zodoende buiten de transferperiode worden aangetrokken

Tekie doorliep de jeugdopleiding van Norrköping en werd tussendoor verhuurd aan stadsgenoot Sylvia. In de winter van 2017 streek de rechtspoot neer bij AA Gent in België. Gedurende zijn periode in Gent maakte Tekie zijn debuut voor het nationale elftal van Zweden. Na onder meer een verhuurperiode aan Östersund ontbonden de zuiderburen in september van dit jaar het contract.

Tekkie is in zijn nopjes met de overstap naar Fortuna Sittard. “Ik ben enorm blij met mijn contract,” steekt de middenvelder van wal. “Ik heb enkele goede gesprekken gehad met Sjoerd Ars. Fortuna Sittard richt zich op het ontwikkelen van jonge spelers en dat spreekt mij aan. Ik kijk er naar uit om met de staf en mijn nieuwe teamgenoten op het veld te staan.”

Sjoerd Ars is op zijn beurt eveneens tevreden met de nieuwe aanwinst. “We hebben met Tekie een technisch zeer vaardige middenvelder met een enorm loopvermogen in huis gehaald. Daarnaast heeft hij een fantastische pass,” aldus de technisch manager. “Ondanks de interesse van andere clubs hebben we Tesfaldet kunnen overtuigen voor Fortuna Sittard te kiezen. Hij heeft ondanks zijn jonge leeftijd al de nodige ervaring opgedaan, waaronder een interland voor Zweden.”

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties

0