Zware dobber: Fortuna Sittard speelt vanavond uit tegen AFC Ajax

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Fortuna Sittard reist vandaag naar Amsterdam voor het wegens Champions League-verplichtingen van de landskampioen verplaatste competitieduel.

Ruim 200 Fortuna-supporters reizen hun club achterna om hun ploeg vanavond in de Johan Cruyff-arena aan te kunnen moedigen.

Fortuna Sittard wacht nog altijd op de eerste overwinning. Als die er vanavond mocht komen kunnen we van een wonder spreken, maar de ploeg zal er alles aan willen doen om er tenminste een puntje uit te slepen. Ruim 20 jaar geleden was de laatste keer dat Fortuna in Amsterdam wist te winnen van Ajax.

Coach Sjors Ultee zal het vanavond in de defensie moeten stellen zonder de afgelopen wedstrijd geblesseerd geraakt Martin Angha. Ook Álex Carbonell en Vitalie Damascan zijn nog niet fit en datzelfde geldt voor de langdurig geblesseerden Wessel Dammers, Djibril Dianessy en Leandro Fernandes. Laatstgenoemde speler, huurling van Juventus, is teruggekeerd naar Turijn om daar verder aan zijn herstel te werken.

Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Alexei Koselev, Felix Passlack, Branislav Ninaj, Grégoire Amiot, Mica Pinto, Tekie Tesfaldet, Jorrit Smeets, George Cox, Mark Diemers, Amadou Ciss en Bassala Sambou.

De wedstrijd begint om 20:45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties