Doelpuntloos gelijkspel van Fortuna Sittard tegen Sparta

De naar het stadion aan de Milaanstraat gekomen toeschouwers waren voorafgaand aan het duel tussen Fortuna Sittard en Sparta Rotterdam getuige van een mooi eerbetoon aan de vorige week overleden Fernando Ricksen.

Dat eerbetoon begon om 20:30 uur met het nummer Fernando van ABBA en werd gevolgd door een toespraak van directeur Ivo Pfennings, die Ricksen’s vechtlust als voorbeeld voor de club prees. You’re simply the best. De wedstrijd werd voorafgegaan door een minuut stilte en in de tweede minuut van de wedstrijd volgde een minuut lang applaus. Ricksen speelde altijd met rugnummer 2.

Fortuna Sittard kwam in de eerste minuut met direct twee corners goed uit de startblokken. Ciss kopte zijn ploeg bijna op voorsprong, maar de bal ging net naast het Spartadoel. De beste kansen in de eerste helft waren voor Fortuna Sittard. In de 36e minuut tikte Spartadoelman Coremans een mooie inzet van Tekie Tesfaldet uit de linkerbovenhoek. Maar ook Sparta kreeg kansen om de score te openen. Kort voor rust tikte Koselev een kopbal uit de bovenhoek. Op slag van rust raakte Michael Pinto korte tijd buiten westen na een ongelukkige botsing met Harroui. Hij kon gelukkig op eigen kracht de kleedkamer opzoeken, maar keerde in de tweede helft niet terug binnen de lijnen.

De tweede helft was rommelig, met veel balverlies van twee kanten en geen van beide ploegen die een stempel op het duel wist te drukken. De beste kansen waren in de 76e en 77e minuut voor Sparta. Bryan Smeets schoot net naast en Koselev redde knap op een inzet van de vrij voor hem opgedoken Karami. In de 83e minuut kreeg Auassar van Sparta na een forse overtreding op George Cox zijn tweede gele en dus rode kaart. Fortuna drong aan maar wist in de resterende speeltijd ondanks een aantal kansen het numerieke overwicht niet in doelpunten uit te drukken. Het bleef 0-0. Een schamel puntje. Het blijft nog even wachten op de eerste overwinning.

Fortuna Sittard trad aan met de volgende elf basisspelers: Alexei Koselev, George Cox, Branislav Ninaj, Cian Harries (82’ Patrik Raitanen), Michael Pinto (46’ Nassim El Ablak), Tekie Tesfaldet, Felix Passlack, Jorrit Smeets, Mark Diemers, Bassala Sambou en Amadou Ciss.

Scheidsrechter Richard Martens trok geel voor Jorrit Smeets, Mark Diemers en Branislav Ninaj van Fortuna Sittard en voor Faye, Dervisoglu en Smeets van Sparta. Spartaan Auassar werd met twee keer geel naar de kleedkamer gestuurd.

Volgende week zondagmiddag om 14:30 uur speelt Fortuna Sittard opnieuw een thuiswedstrijd. Ook dan komt de tegenstander uit Rotterdam: Feyenoord.