Pakt Fortuna Sittard vanavond zijn eerste seizoenszege?

Foto: SGN

Vanavond om 20:45 uur fluit scheidsrechter Richard Martens in het Fortuna Sittardstadion voor het begin van het duel tegen Sparta Rotterdam.

Voorafgaand aan de wedstrijd wordt stilgestaan bij het overlijden van clubicoon Fernando Ricksen.

Promovendus Sparta kende in tegenstelling tot de thuisploeg een prima seizoensstart en staat met 11 punten uit 7 wedstrijden op de achtste plaats. Fortuna Sittard verloor vijf van de zeven wedstrijden en speelde er tot vandaag twee gelijk. De hoogste tijd voor een geelgroene driepunter dus om de kloof naar de vijftiende plek niet al te groot te laten worden.

De selectie van coach Sjors Ultee kampt nog altijd met veel blessures. Zo is er voorlopig nog geen zicht op het meespelen van de langdurig geblesseerden centrale verdediger Wessel Dammers, middenvelder Leandro Fernandes en aanvaller Djibril Dianessy. Ook Álex Carbonell en Vitalie Damașcan werken nog aan hun herstel en dat lijkt ook te gelden voor Martin Angha en Grégoire Amiot.

Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Alexei Koselev, George Cox, Branislav Ninaj, Cian Harries, Michael Pinto, Tekie Tesfaldet, Felix Passlack, Jorrit Smeets, Mark Diemers, Bassala Sambou en Amadou Ciss.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties