Microz Eaters Limburg komt net tekort tegen Heerenveen

Na de 6-2 uitnederlaag tegen Devils Nijmegen afgelopen vrijdag stond voor Eaters vanavond de tweede wedstrijd in de competitie om de Nederlandse IJshockey Beker op het programma.

Thuis in Laco Glanerbrook was Unis Flyers Heerenveen de tegenstander.

Beide ploegen bleken prima aan elkaar gewaagd en maakten het elkaar behoorlijk moeilijk. Het duurde tot het einde van de eerste periode voordat er werd gescoord. Met nog 2 tellen tot de eerste rust voor de boeg schoot Yoren De Smet (19:58) de puck in het Friese doel.

In de tweede helft was het opnieuw lang wachten op een doelpunt. Heerenveen kwam door een doelpunt van Petersen (38:33) op 1-1.

In de derde periode zette Wurm (PP1, 48:48) de Friezen op voorsprong tijdens een power play. Eaters kwam via Vadim Gyesbreghs (PP1, 5:01), eveneens tijdens een power play, gelijk, maar Heerenveen trok zes tellen voor het eindsignaal de overwinning naar zich toe. Bezak schoot de puck tijdens een dubbele power play voor Flyers achter Eatersgoalie Rowan Delil: 2-3.

Op zaterdag 5 oktober speelt Eaters in Tilburg uit tegen Trappers.