Fortuna Sittard zondag uit tegen FC Emmen

Foto: SGN

Zondagmiddag om 14:30 uur begint Fortuna Sittard in stadion De Oude Meerdijk aan het uitduel tegen FC Emmen.

Een belangrijke wedstrijd in de strijd om lijfsbehoud in de eredivisie. De Drentse ploeg, die gelijk met Fortuna Sittard naar de eredivisie promoveerde, staat momenteel op plek 15 van de ranglijst met 7 punten, een punt meer dan Fortuna Sittard, dat op de voorlaatste plek staat.

Vorig seizoen wist Fortuna Sittard in Emmen op de valreep een gelijkspel uit het vuur te slepen tegen deze lastige tegenstander. De eerste thuiszege van dit seizoen, twee weken geleden tegen Feyenoord, en dan vooral de wijze waarop die werd geboekt, zal het vertrouwen in eigen kunnen bij de spelers van Fortuna-coach Sjors Ultee ongetwijfeld een duwtje de goede kant op hebben gegeven.

Wel kampt de selectie van Fortuna Sittard nog steeds met een aantal langdurig geblesseerden. Een aantal spelers is duidelijk op de weg terug, maar is nog niet inzetbaar. De toestand van linksback Mica Pinto is nog verre van florissant. Bij een ongelukkige botsing in het strafschopgebied raakte de verdediger in de laatste competitiewedstrijd – tegen Feyenoord – enige tijd volledig buiten westen. De klap was dermate heftig dat zijn herstel niet voor de winterstop wordt verwacht. Verder zijn Wessel Dammers, Djibril Dianessy, Vitalie Damascan, Alex Carbonnel en Grégoire Amiot nog niet volledig fit.

Fortuna Sittard treedt zondagmiddag naar verwachting in de volgende opstelling aan: Alexei Koselev, Clint Essers, Branislav Ninaj, Martin Angha, George Cox, Tekie Tesfaldet, Jorrit Smeets, Felix Passlack, Amadou Ciss, Mark Diemers en Bassala Sambou.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties