Fortuna Sittard verliest met 2-1 van FC Emmen

Fortuna Sittard is er vanmiddag uit tegen FC Emmen ondanks een prima eerste helft niet in geslaagd om punten te pakken.

De ploeg had zich vandaag met een zege een geweldige dienst kunnen bewijzen, maar slaagde daar uiteindelijk niet in.

Fortuna Sittard speelde een uitstekende eerste helft, waarin de ploeg Emmen amper kansen gunde en zelf herhaaldelijk gevaarlijk werd. Bassala Sambou opende in de 16e minuut de score in het voordeel van Fortuna Sittard. Hij ging diep op een lange pass van Martin Angha, kapte een verdediger uit en schoot de bal vervolgens in de verre hoek achter Emmen-doelman Telgenkamp. Diemers en opnieuw Sambou waren vervolgens nogmaals dicht bij een doelpunt. Diemers zag zijn schot vanaf de rand van de zestien ternauwernood tot corner verwerkt worden, Sambou schoot de bal – opnieuw na een lange bal, ditmaal van George Cox – net naast de kruising.

In de rust wisselde Emmen-coach Lukkien Slagveer voor Arias. Die wissel sorteerde effect, FC Emmen nam het heft in handen en kwam in de 53e minuut door een doelpunt van De Leeuw op aangeven van Burnet op gelijke hoogte. De net van een blessure teruggekeerde Martin Angha moest geblesseerd het veld verlaten nadat hij door Arias onderuit werd gelopen bij een kopbal. Angha werd vervangen door Cian Harries. FC Emmen kreeg vervolgens een serie kansen, maar het duurde tot de 82e minuut voordat de Drenten door een fraaie treffer van Peña op voorsprong kwamen. Fortuna Sittard was via Amadou Ciss tot twee keer toe dicht bij de gelijkmaker, maar ging na een prima eerste en een beduidend mindere tweede helft toch met lege handen naar huis.

Fortuna Sittard begon de wedstrijd met de volgende opstelling: Alexei Koselev, Clint Essers (85′ Rasmus Karjalainen), Branislav Ninaj, Martin Angha (61′ Cian Harries), George Cox, Tekie Tesfaldet, Jorrit Smeets, Felix Passlack, Amadou Ciss, Mark Diemers en Bassala Sambou (71′ Vitalie Damascan).

Scheidsrechter Bas Nijhuis trok geel voor Bassala Sambou, Alexei Koselev, Branislav Ninaj en Jorrit Smeets van Fortuna Sittard en voor Bijl en Gorgulu van FC Emmen.

Op zaterdag 26 oktober speelt Fortuna Sittard om 19:45 uur thuis tegen VVV Venlo.