Vier leden verlaten RvC Fortuna Sittard

Foto: SGN

De Raad van Commissarissen van Fortuna Sittard neemt binnenkort afscheid van vier leden, zo laat de club op zijn website weten.

“Na een bijzonder succesvolle periode doen Johnny Creemers, Wil Meijers, Marcel Tinnemans en Ron Quaedvlieg een stap terug. In de wetenschap dat de club er organisatorisch uitstekend voor staat, is voor het viertal nu het moment aangebroken om met een gerust hart af te zwaaien.”

De vier willen zich weer full focus kunnen richten op hun dagelijkse activiteiten in het bedrijfsleven. Twee van de vier posities worden op korte termijn opnieuw ingevuld waardoor de nieuw te vormen RvC – naast de zittende leden Rick Gruijters, Eric de Jong en grootaandeelhouder Isitan Gün – uit vijf personen gaat bestaan.

Voorzitter Isitan Gün en algemeen directeur Ivo Pfennings zijn de afzwaaiende leden ontzettend dankbaar voor hun enorme toewijding de afgelopen jaren, maar kunnen zich tegelijkertijd vinden in hun besluit. “Bij een club als Fortuna Sittard, met een voor Eredivisie-begrippen relatief kleine organisatie heeft de RvC niet louter een toezichthoudende rol. Er wordt ook in operationele zin behoorlijk wat gevraagd en voor een ondernemer of dga, mét of ván een groot bedrijf, heeft dat directe gevolgen voor de tijd die er overblijft voor het gezinsleven. Een ding is zeker: mede dankzij Johnny, Wil, Marcel en Ron is Fortuna Sittard anno 2019 weer een Eredivisie-club!”

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties