Belabberd spelend Fortuna Sittard met 6-0 afgedroogd in Utrecht

Na twee overwinningen op rij heeft een vandaag uitermate zwak spelend Fortuna Sittard tegen FC Utrecht een dik verdiende nederlaag geleden.

De ploeg van coach Sjors Ultee kon tegen de Domstedelingen nog geen deuk in een pakje boter schoppen. Al binnen vier minuten bracht de sterk spelende Kerk FC Utrecht op 1-0 en vervolgens was het bij Fortuna Sittard achterin dweilen met de kraan open. De uitermate zwak spelende Cian Harries werd na 32 minuten – de achterstand van Fortuna was door doelpunten van Van de Streek (14e minuut) en Gustafson (32e minuut, penalty, veroorzaakt door Amadou Ciss) inmiddels opgelopen naar 3-0 – gewisseld voor Clint Essers. Fortuna Sittard wist in de eerste helft geen enkele kans te creëren.

In de tweede helft ging FC Utrecht door met waarmee het in de eerste helft was begonnen: goed en snel combineren en doelpunten maken. Van de Streek  (59e minuut) en Gustafson (70e minuut, penalty veroorzaakt door Branislav Ninaj) hadden de stand al naar 5-0 getild voordat Fortuna Sittard in de 74e minuut van de wedstrijd voor het eerst gevaarlijk mocht worden. Een prima schot van Tekie werd door doelman Paes tot corner verwerkt. En ook een kansje in de 78e minuut leverde voor Fortuna niks op. Daarmee waren de Sittardse wapenfeiten overigens volledig benoemd. De van een blessure teruggekeerde Makienok scoorde in de 83e minuut de 6-0 voor FC Utrecht.

Fortuna Sittard begon het duel in de volgende opstelling: Alexei Koselev, Branislav Ninaj, Martin Angha, Cian Harries (33′ Clint Essers), George Cox, Jorrit Smeets, Tesfaldet Tekie, Felix Passlack (62′ Alex Carbonell), Amadou Ciss (90′ Vitalie Damascan), Bassala Sambou en Mark Diemers.

Scheidsrechter Kamphuis trok geel voor Jorrit Smeets en Branislav Ninaj van Fortuna Sittard.

Aanstaande zaterdag speelt Fortuna Sittard om 19:45 uur thuis het competitieduel tegen ADO Den Haag.