Belangrijke en zwaarbevochten zege Fortuna Sittard op ADO Den Haag

Foto: SGN

Tien dagen geleden wist Fortuna Sittard in eigen huis overtuigend te winnen van ADO Den Haag. Vanavond won Fortuna Sittard opnieuw, maar dan wel heel wat moeizamer.

Fortuna Sittard was in de eerste helft de bovenliggende partij. De ploeg had veel balbezit en ADO Den Haag beperkte zich vooral tot verdedigen. Ondanks het overwicht kwam de thuisploeg amper tot het creëren van doelkansen. Het duurde tot de 40e minuut voordat Fortuna Sittard in de persoon van Amadou Ciss de score mocht openen. Kort daarna was Immers dichtbij de gelijkmaker voor ADO, maar tot opluchting van ruim 8000 toeschouwers kopte hij de bal tegen de lat.

In de beginfase van de tweede helft was ADO Den Haag opnieuw dicht bij de gelijkmaker. Eerst was er een fabelachtige redding door Alexei Koselev, daarna schoot Immers de bal tegen de paal. Direct daarna deed Felix Passlack voor Fortuna Sittard aan de andere kant overigens hetzelfde. De gasten uit de hofstad kwamen een paar keren gevaarlijk dicht bij de gelijkmaker. Lex Immers leek die in de 74e minuut te hebben gescoord, maar het doelpunt werd op advies van de VAR afgekeurd en daarmee kwam Fortuna Sittard goed weg. En zo werd het een tweede helft met slecht voetbal, heel veel spanning en – zoals aan het aantal gele kaarten kan worden afgelezen – oplopende irritatie. Scheidsrechter Van den Kerkhof trok maar liefst 7 keer geel voor ADO Den Haag en 2 keer voor Fortuna Sittard.

Met deze overwinning pakt Fortuna Sittard drie zeer belangrijke punten en passeert het team van coach Sjors Ultee ADO Den Haag op de ranglijst. Fortuna staat momenteel op de 14e plek.

zijn broodnodig om aansluiting te houden met de ploegen boven de degradatiestreep. Dat geldt overigens ook voor ADO Den Haag zelf, dus er mag zaterdagavond de nodige strijd worden verwacht.

Fortuna Sittard begon de wedstrijd in de volgende opstelling: Alexei Koselev, Clint Essers, Branislav Ninaj, Martin Angha, George Cox, Felix Passlack, Tesfaldet Tekie, Jorrit Smeets, Bassala Sambou (78′ Alex Carbonell), Amadou Ciss en Mark Diemers.

De wedstrijd werd geleid door scheidsrechter Van den Kerkhof. Die trok geel voor Branislav Ninaj van Fortuna Sittard en voor Kramer, Necid, Bakker, Immers, Beugelsdijk en Malone van ADO Den Haag. Ook de beide coaches, Sjors Ulltee van Fortuna Sittard en Fons Groenendijk van ADO Den Haag

De volgende thuiswedstrijd van Fortuna Sittard wordt gespeeld op zaterdag 30 november. Dan is FC Groningen de tegenstander. Voor die tijd staat op 23 november eerst nog de zeer belangrijke uitwedstrijd tegen PEC Zwolle op het programma.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties