Limburg Cycling start wielerscholen in Venlo en Sittard

Tom Dumoulin Bike Park
Tom Dumoulin Bike Park
Foto: Sittard Geleen.nieuws.nl

Onlangs zijn in Limburg twee Limburg Cycling Wielerscholen gestart. Het College den Hulster in Venlo en de Trevianum Scholengroep in Sittard gaan 20 dagdelen (extra) wielersport aanbieden aan geïnteresseerde leerlingen.

Bovendien kunnen basisschoolleerlingen aansluiten bij de trainingen op de woensdagmiddag die op de Wieleromgeving Herungerberg in Venlo en het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard plaatsvinden.

Twintig dagdelen wielersport in Venlo en Sittard

Uitgebreid wielerprogramma

De 20 dagdelen wielersport bestaan onder andere uit wielertrainingen (wielrennen en/of mountainbiken), clinics, deelname aan een toertocht en het bezoeken van een wielerwedstrijd. Een wielershirt, leenhelm en leenfiets zijn voorzien voor de deelnemers. “We zijn content dat we op beide locaties genoeg aanmeldingen hadden om van start te gaan. We denken met de wielerscholen een extra manier te hebben gevonden om kinderen te bereiken en te enthousiasmeren voor de wielersport”, aldus Milan van Wersch, Manager bij Limburg Cycling.

Aansluiten op woensdagmiddag

De scholen, die beide tevens Topsport Talent School zijn, hebben twee docenten aangesteld voor de coördinatie van de wielerscholen. Daarnaast zijn er zowel in Venlo als in Sittard vaste trainers die invulling geven aan het programma. Basisschoolleerlingen (groep 7 en 8) kunnen op woensdagmiddag aansluiten bij de clinics.

Tom Dumoulin en Wout Poels

De Limburgse wielertoppers Tom Dumoulin en Wout Poels zijn enthousiast over het initiatief. “Dit soort nieuwe initiatieven zijn ideaal om de jeugd op de fiets te krijgen en kan ik alleen maar toejuichen”, aldus Dumoulin. Wout Poels is dezelfde mening toegedaan, “Prachtig! Als dit werd aangeboden toen ik op school zat, had ik me meteen ingeschreven”.

Meer informatie over de wielerscholen alsmede de data van de clinics op woensdagmiddag zijn te vinden op www.limburgcycling.com/wielerscholen/

Cookieinstellingen