Zaterdag opening nieuwe mountainbikeroutes in Sittard-Geleen

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Aanstaande zaterdag 23 november worden op initiatief van Stichting MOZL (Mountainbike Ontwikkeling Zuid-Limburg) twee nieuwe mountainbikeroutes geopend in Sittard-Geleen.

De Watersley-route voert van het Watersley Sports & Talentpark naar het Tom Dumoulin Bike Park, het NK-parcours is de route waarop het NK MTB 2019 werd verreden. De eerste verbindt twee hotspots voor de fietssport in de Gemeente Sittard-Geleen, de tweede vormt een ware uitdaging voor de sportieve mountainbiker.

MOZL realiseerde de Watersley-route in nauwe samenwerking met de Gemeente Sittard-Geleen en is trots dat Watersley Sports & Talentpark zich vanaf het begin als sponsor aan deze route verbonden heeft. De sponsoring is in de naam van de route tot uitdrukking gebracht.

Het NK-parcours op Watersley werd ontworpen door Bart Brentjens, winnaar gouden medaille mountainbike tijdens de Olympische Spelen in Atlanta 1996 en de bronzen medaille op die discipline tijdens de Spelen in Athene 2004.

Eerste deel: openingsrit

Het eerste onderdeel betreft een openingsrit van de Watersley-route vanaf het Tom Dumoulin Bike Park. Wie hieraan wil deelnemen, wordt verwacht op het startpunt om 13:00 uur. De tocht voert naar Watersley en je kunt na afloop van het programma op eigen gelegenheid terugkeren. De route stelt geen bijzondere eisen aan conditie, maar uiteraard dient materiaal in orde te zijn en is het dragen van een wielerhelm verplicht.

Tweede deel: officiële opening

Het tweede onderdeel van het programma is de officiële opening, aanvang 14:30 uur, gevolgd door een demonstratierit op het NK-parcours door de top-mountainbikers Bart Brentjens en Milan Vader. Zij laten zien wat die route voor de mountainbiker in petto heeft. Aansluitend is er voor alle belangstellenden een mtb-clinic, waarbij aandacht wordt gegeven aan diverse rijtechnieken, zoals: kijktechniek, klim/afdaaltechniek en de juiste remtechniek.

Wil jij bij de opening aanwezig zijn? Laat dat dan s.v.p. even weten via [email protected]. Je kunt hier ook terecht voor eventuele vragen over het programma.

Opening Route NK Parcours 2019 Watersley
Zaterdag 23 november van 13:00 tot 18:00 uur

  • Tom Dumoulin Bike Park, Lissabonlaan 40, 6135 LE Sittard
  • Watersley Sports & Talentpark, Watersley 31, 6132 KA Sittard

Reacties