Fortuna Sittard in evenwicht met Willem II

Fortuna Sittard heeft vanavond in Tilburg uit tegen Willem II dik verdiend zijn tweede punt in een uitwedstrijd gepakt.

De laatste competitiewedstrijd voor de winterstop eindigde in 0-0. Fortuna Sittard deed vanavond zeker niet onder voor de tot vanavond verrassende nummer drie van de ranglijst. Door het gelijkspel en de overwinning van PSV tegen PEC Zwolle zakken de Tilburgers naar de vier de plaats op de ranglijst.

De defensie van Fortuna Sittard stond vanavond 80 minuten lang onder leiding van Wessel Dammers als een huis. Willem II wist slechts een drietal kansen af te dwingen en dan was er nog altijd Alexei Koselev om de doelpogingen niet meer dan pogingen te laten worden. Dammers werd in de 81e minuut naar de kant gehaald en werd vervangen door Clint Essers, Martin Angha schoof vervolgens van de rechtsbackpositie op naar het centrum.

In de 68e minuut was Jorrit Smeets met een enkelblessure naar de kant gehaald en vervangen door Leandro Fernandes, die meteen liet zien een sterke en balvaardige speler te zijn. In de 55e minuut bracht coach Sjors Ultee Rasmus Karjalainen in voor Alex Carbonell. De Spanjaard kreeg twee fraaie kansen om zijn ploeg op voorsprong te schieten, maar zag zijn eerste doelpoging op de lijn gestopt worden door Willem II goalie Wellenreuther en zijn tweede hoog over het doel verdwijnen.

De grootste verdienste van Fortuna Sittard was vanavond dat de ploeg de tegenstander geen moment in zijn spel liet komen en bovendien meer kansjes wist af te dwingen dan de thuisploeg. De inzet was zoals gewoonlijk weer voorbeeldig. Met dit gelijkspel tegen Willem II mogen de spelers van Fortuna Sittard met een tevreden gevoel en met vertrouwen voor de tweede seizoenshelft de winterstop ingaan.

Opstelling Fortuna Sittard: Alexei Koselev, Branislav Ninaj, Martin Angha, Wessel Dammers (81’ Clint Essers), George Cox, Jorrit Smeets (68’ Leandro Fernandes), Tesfaldet Tekie, Alex Carbonell (55’ Rasmus Karjalainen), Amadou Ciss, Mark Diemers en Vitalie Damascan.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis. Die trok geel voor een overtreding van George Cox van Fortuna Sittard.

Op zaterdag 18 januari komt er een einde aan de winterstop. Fortuna Sittard speelt de eerste competitiewedstrijd van 2020 om 18:30 uur thuis tegen Vitesse. Een paar dagen later speelt Fortuna Sittard opnieuw thuis. Dan is Feyenoord de tegenstander in de derde ronde van de strijd om de Toto KNVB-beker.