Microz Eaters Limburg heeft aan één periode genoeg tegen Neusser EV

Foto: screenshot live-uitzending

Na vrijdagavond al uit van Herforder Dragons te hebben gewonnen werd zondagavond een volgende zege geboekt in de Inter Region Cup-competitie.

De wedstrijd tegen het Duitse team, dat met een smalle selectie naar Geleen was gereisd, stond verder in het teken van de jaarlijkse Teddy Bear Toss, die het Geleense team sinds enkele jaren in december organiseert ten bate van de stichting Kika.

Daarbij gooit het publiek massaal meegebrachte knuffels op het ijs zodra Eaters het eerste doelpunt scoort. Een paar honderd speciaal daarvoor aangeschafte beren van Kika gaan naar kinderen die in het ziekenhuis liggen en alle op het ijs geworpen beren komen uiteindelijk terecht bij de speelgoedbank. Ditmaal mocht de zieke Yara samen met haar ouders de puck op het ijs werpen.

Het publiek moest tot de tweede minuut van de tweede periode wachten op het eerste doelpunt van de thuisploeg. De stand was nog steeds 0-0 toen Jens Engelen (21:22) de puck achter de Neusser-goalie schoot. Vervolgens vloog een stortvloed aan teddyberen en andere knuffels over de boarding het ijs op. De wedstrijd lag daardoor geruime tijd stil. Toen alle – naar schatting 22.000 knuffels, een nieuw record – van het ijs waren gehaald en de ijsvloer een dweilbeurt had gekregen kon het spel worden hervat.

Eaters liep in de tweede periode uit naar een 7-0 voorsprong. Doelpunten waren er van Renzo Meulenbeek (23:37), Nick Verschuren (24:35), Lars van Sloun (26:42) Vadim Gyesbreghs (30:10, SH1), Wannes Moons (34:30, PP1) en Marco Postma (36:39).

In de tweede periode deed Eaters het wat kalmer aan en mocht doelman Rowan Delil naar de kant om Sander Kosters wat speelminuten te laten maken in het doel van Eaters. Nick Verschuren tilde de stand naar 8-0 (40:52, SH1) en daarna mocht Neuss wat terug doen via Lindt (48:48) en Gebel (54:35), waarmee de eindstand uitkwam op 8-2.

Op zaterdag 4 januari speelt Eaters uit tegen Herentals en een dag later, op zondag 5 januari, is Tilburg Trappers de eerste tegenstander die in 2020 op bezoek komt in de ijshal in Geleen.

Reacties