Michael Pinto verruilt Fortuna Sittard voor Sparta Rotterdam

Foto: Fortuna Sittard

Het transferwindow in het Europese betaald voetbal opent op 1 januari en sluit dan weer op 31 januari.

Vandaag maakte Fortuna Sittard al bekend dat linksback Michael Pinto na twee jaar voor Fortuna Sittard te hebben gespeeld met ingang van januari overstapt naar Sparta Rotterdam. Daar tekent hij een verbintenis tot de zomer van 2021 met een optie tot 2022.

Pinto droeg sinds een jaar de aanvoerdersband. De laatste keer dat hij voor Fortuna Sittard in actie kwam was op 28 september. Uitgerekend in het duel tegen zijn nieuwe werkgever raakte Pinto geblesseerd aan zijn hoofd. Kort voor rust kwam hij ongelukkig ten val en klapte hij met zijn hoofd hard tegen de grond. Daarbij raakte hij enige tijd buiten westen.

Met zijn ervaring, uitstraling en vechtlust was hij al die tijd een belangrijke steunpilaar binnen de selectie. “Ik heb twee ongelooflijke jaren gehad hier in Sittard. Ik neem die herinneringen voor de rest van mijn leven met me mee. Ik zal deze geweldige tijd nooit vergeten. Net zoals ik nooit zal vergeten wat deze club, stad en mensen voor me hebben gedaan. Fortuna zal voor altijd in mijn hart zitten.”

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties

Cookieinstellingen