Fortuna Sittard verrast in oefenduel tegen Turkse topper

Fortuna Sittard speelde donderdagmiddag tijdens het trainingskamp in de Turkse plaat Belek het eerste oefenduel in de winterstop.

Tegen de huidige nummer twee van de Turkse Süper Lig, Basaksehir uit Istanboel, werd een overtuigende 0-3 zege geboekt. De Fortunezen waren kennelijk niet onder de indruk van het Turkse topteam met spelers als Robinho, Gökhan Inler en Aziz Behich in de basis.

Branislav Ninaj opende al in de 4e minuut de score door een voorzet van Martin Angha achter de Turkse doelman te koppen. Amadou Ciss profiteerde direct na rust (46e minuut) van een fout van de doelman van Basaksehir en werkte de 0-2 binnen. Vijf minuten later werkte Mark Diemers de derde treffer voor Fortuna Sittard tegen de touwen.

Beide ploegen sloegen vervolgens aan het wisselen en kregen nog kansen om te scoren, maar in de stand kwam geen verandering meer.

Morgen staat een tweede oefenduel op het programma. Dan is Antalyaspor de tegenstander.